Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.

Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.
O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.
Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.
Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
- En son haberler
- Üsküdar Üniversitesi, THE Disiplinlerarası Bilim sıralamasında21 Kasım 2025
- 9 öğrenci projesi UNİDES Programı kapsamında hibe kazandı21 Kasım 2025
- Tarhan: “Kapitalizm, çaresizliğini gizlemek için iyimserlik satıyor”21 Kasım 2025
- Öğretmen-öğrenci ilişkisi güvene dayalı olmalı!20 Kasım 2025
- Yeme bozukluklarında erken müdahale şart!20 Kasım 2025
- Halka açık çevrimiçi seminerler dizisi başladı!20 Kasım 2025
- Uzmanı sağlıklı yaşlanmanın altın kurallarını açıkladı!19 Kasım 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kanser virüsü gibi yayılan ‘O Bağımlılığa’ dikkat çekti…19 Kasım 2025
- Çocukların medyadaki güvenliği için kritik uyarı!19 Kasım 2025
- Ekran süresi ağız sağlığını da tehdit ediyor!19 Kasım 2025
