Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.
Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.
O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.
Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.
Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
- En son haberler
- Kanser ve beslenme ilişkisi tartışılıyor…09 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Klinik iletişim, şiddet önleyici tampon görevi görüyor”09 Mayıs 2025
- Tarhan: “Yapay zekanın öznesi olan kazanır”09 Mayıs 2025
- İlk kez anne olmak, birçok duyguyu beraberinde getirebiliyor!08 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Ir. Zaini Bin Ujang Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti08 Mayıs 2025
- Dr. Rüştü Uçan: “YÖK acilen İş Güvenliği Bilim alanını tanımlamalı”08 Mayıs 2025
- Yaşlılara özel fiziksel aktiviteyle sağlıklı yaşlanmak mümkün!08 Mayıs 2025
- İç dünyamız artık görülüp ölçülebiliyor!07 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ümitsizliğin ilacı bütüncül bakış”07 Mayıs 2025
- Haberi hızlı ama doğru ver!07 Mayıs 2025