Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.
Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.
O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.
Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.
Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
- En son haberler
- Doğru tedavi ve destek bağımlılığı kontrol altına alabilir!08 Ekim 2025
- Üsküdar Üniversitesi, Orofasiyal ağrı alanında küresel liderlerle buluşuyor08 Ekim 2025
- Üsküdar Üniversitesi’nde “Gazze İçin Sessiz Çağrı” yapıldı!08 Ekim 2025
- Genel anesteziyle diş tedavisi herkes için uygulanabilir!08 Ekim 2025
- “Yaşlı dostu şehirler ve evler” artık bir zorunluluk!08 Ekim 2025
- Şiddet eğiliminin erken belirtilerini görmezden gelmeyin!07 Ekim 2025
- Empati Eksikliğinin Nedeni ‘Duygusal Zekâ’ Eksikliği mi?07 Ekim 2025
- Yerel gazeteler birer birer kapanıyor!07 Ekim 2025
- Kişiye özel öğrenme fırsatı sunan projeye TÜBİTAK’tan 2’ncilik ödülü06 Ekim 2025
- Erken teşhis ve moral desteği meme kanserinde hayat kurtarıyor!06 Ekim 2025