Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.

Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.
O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.
Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.
Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
- En son haberler
- Uzmanı Gebze’deki bina çökmesini değerlendirdi!30 Ekim 2025
- Gençler dış dünyadan eve sığınıyor!30 Ekim 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “İnsan en zor ve en kaba şeyi bile en nazik şekilde ifade etmeyi öğrenebilir”30 Ekim 2025
- İletişim Fakültesi mezunları Üsküdar’da bir araya geldi30 Ekim 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Çocuğa 10 yaşına kadar bütçe yönetimi öğretilmeli!”30 Ekim 2025
- Yapay zeka mı, gerçek mi?28 Ekim 2025
- Genç yetenekler için sosyal inovasyon modeli hayata geçiyor28 Ekim 2025
- Doç. Dr. Muthumuni Managa, Üsküdar’da seminer verdi28 Ekim 2025
- Ailede edinilen değerler toplumsal gönüllülüğün temelini oluşturuyor28 Ekim 2025
- Üsküdar Tıp, kalite ve stratejik hedeflerini masaya yatırdı28 Ekim 2025
