Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.
Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.
O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.
Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.
Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
- En son haberler
- Kişiye özel öğrenme fırsatı sunan projeye TÜBİTAK’tan 2’ncilik ödülü06 Ekim 2025
- Erken teşhis ve moral desteği meme kanserinde hayat kurtarıyor!06 Ekim 2025
- Beyin de dengesini kaybedebiliyor!06 Ekim 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "En iyi antidepresan karşılıksız iyilik yapmak!"06 Ekim 2025
- Prof. Dr. Ömer Faruk Elmas: “Soğuk havalarda nemlendirici kullanımı artırılmalı”04 Ekim 2025
- BAYDER’den Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a ziyaret03 Ekim 2025
- Türk dizileri aile algısını nasıl etkiliyor?03 Ekim 2025
- Beslenme ruh sağlığı için de önemli!02 Ekim 2025
- Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Rektör Güngör’e ziyaret02 Ekim 2025
- Okul çağında beslenme başarıyı etkiliyor!02 Ekim 2025