Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.
Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.
O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.
Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.
Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
- En son haberler
- İntörn doktorlara sağlık sistemine hazırlık eğitimi verildi02 Temmuz 2025
- Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!02 Temmuz 2025
- Üsküdar Üniversitesi, akreditasyon eğitimine ev sahipliği yaptı02 Temmuz 2025
- Adli bilimler öğrenci çalıştayı “Kampüste Bilim, Dünyada Adalet” temasıyla düzenlendi02 Temmuz 2025
- Küresel bir tehdit ‘Politik Narsisizm’!01 Temmuz 2025
- Endüstri Mühendisliği mezunları Pazar kahvaltısında bir araya geldi…01 Temmuz 2025
- "Bir Kalite Kontrol Aracı Olarak Tasavvuf" konuşuldu01 Temmuz 2025
- Aileyi ayakta tutan 4 kavram!01 Temmuz 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Uyku bedeni, rüya ise ruhu dinlendirir!”30 Haziran 2025
- Başarının sırrı "Yapay zekâ ile akıllı çalışmak"!28 Haziran 2025