Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.
Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.
O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.
Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.
Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
- En son haberler
- Sigara dumanı ve hava kirliliği DNA’mıza hasar veriyor!22 Nisan 2025
- Türk devletleri tıpta iş birliği için Semerkand’da buluştu…22 Nisan 2025
- Kötülük yapay zekayı ele geçirebilir mi?22 Nisan 2025
- Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart!22 Nisan 2025
- Okuldaki zorbalığın nedeni evdeki duygusal ihmal olabilir!22 Nisan 2025
- Duran araçlara yüksek hızlarla çarpılmasının en büyük sebeplerinden biri:22 Nisan 2025
- Ağız sağlığı, ruh sağlığını da etkiler!22 Nisan 2025
- Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!22 Nisan 2025
- Prof. Dr. Sırrı Akbaba ‘Değerler Eğitimi’ semineri verdi22 Nisan 2025
- Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!21 Nisan 2025