AFAD’a “Yüksek İnsani Değerler Ödülü”
Afetlerde yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile sadece ülkemizde değil, dünyada da pek çok ihtiyacı olan ülkeye düzenlediği başarılı insani yardım operasyonları nedeniyle AFAD, Üsküdar Üniversitesi tarafından “Yüksek İnsani Değerler Ödülü”ne layık görüldü. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından ödülü takdim edilen AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin bölgesinde en güçlü ülke durumunda olması nedeniyle savaştan kaçanlara kapılarını açtığını söyledi.
Üsküdar Üniversitesi, toplumu, doğayı, evreni düşünen, yaşamı ile örnek olan ve ilham veren kişilere bu yıl ilk kez Yüksek İnsani Değerler Ödülleri verdi.
Üsküdar Üniversitesi bu yıl ilk defa “Yüksek İnsani Değerler Ödülleri”ni verdi. Üsküdar Üniversitesi Akademik Kadrodan oluşan jürinin ; “Adalet, Şefkat ve Merhamet, Dürüstlük, Şeffaflık, Cesaret, Empati ve Sorumluluk, Güven ve Sadakat, Utanma, Alçakgönüllülük, Yardımlaşma, Helalleşme, Selamlaşma, İçtenlik, Bağışlama, Cömertlik, Fedakarlık, Minnettarlık, Çoğulculuk, Katılımcılık, Özgürlükçülük, Hesap Verebilirlik, Uzlaşmacılık, Yenilikçilik, Vefa” şeklinde 24 altın değer kapsamında belirlediği 6 kişi – kurum ödüllerini aldı.
Nerede Hayat Orada AFAD
Afetlerde yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile sadece ülkemizde değil, dünyada da pek çok ihtiyacı olan ülkeye düzenlediği başarılı insani yardım operasyonları nedeniyle AFAD ödül aldı. “Nerede Hayat Orada AFAD” sloganı ile afet yaşayan toplumlarda mağdur ve mazlumlara sahip çıkması, alanındaki sistemli çalışmalarıyla dünyada iyi uygulama örneği olması nedeniyle Üsküdar Üniversitesi Jürisi tarafından Yüksek İnsani Değer Ödülü takdim edilmesi uygun görülen AFAD’ın ödülü, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan tarafından AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’a verildi.
Bugün yaşananlar insani değerlerin kaybolmasının sonucudur
Törende konuşan Dr. Fuat Oktay, bölgesinde güçlü bir ülke olan Türkiye’nin özellikle Suriye’deki savaştan kazanan insanlara kapılarını açtığını belirterek “İstanbul’da iki gündür gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi’nin Türkiye’de yapılıyor olmasının arkasında bir anlam vardır. Şu anda dünyada 244 milyon insan yerinden edilmiş göçmen olarak yaşıyor. Bu da insani değerlerin yok olmasından kaynaklanıyor, insanlar evinden yurdundan edilmiş. Bunların 60 milyonu savaşlar yüzünden vatanından ayrılmış, dünya nüfusunun yüzde 43’ü aynı sebepler yüzünden mağdur olmuş. Böyle bir dünyada bu zirvenin yapılıyor olması ve son üç yılda Türkiye’nin zor durumdaki insanlara yardım eli uzatmasının en önemli sebebi Türkiye’nin en güvenli ülke olmasıdır” dedi.
AFAD, dünyanın da yardımına koşuyor
AFAD, kurulduğu günden bu yana ülkemizde yaşanan Elazığ, Simav ve Van depremlerinde en etkin ve hızlı müdahaleyi gerçekleştirdi. Deprem sonrası yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile afetzede vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede sardı. Antalya, Samsun ve Sinop’ta yaşanan sel felaketlerinde ilgili kurumlarla kısa sürede koordinasyon sağlanarak afet bölgesinde hayatın normale döndürülmesi çalışmaları ivedilikle tamamlandı.
Fotoğraf: Furkan Bayezit- En son haberler
- Bel ve bacak ağrılarınızın sebebi ‘spinal stenoz’ olabilir!14 Mart 2025
- Uzmanından ev tipi arıtma cihazlarına dikkat uyarısı!14 Mart 2025
- Hayır diyemeyen bağımlılığa daha yatkın!14 Mart 2025
- Teoriden pratiğe klinikte TMU eğitimi gerçekleşti14 Mart 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Aile güvenli alan olmaktan çıktı, birey hedefte”14 Mart 2025
- Türkiye-AB ilişkilerinde yeni dönem!14 Mart 2025
- Üsküdar Üniversitesi, ‘2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Anı Kitabı’nda13 Mart 2025
- Çocuklardan mükemmellik beklemek olumsuz sonuçlanabiliyor!13 Mart 2025
- Üsküdar’dan öğrenci memnuniyetinde dikkat çeken başarı!13 Mart 2025
- Saç Bakımı ve Güzellik öğrencileri sahanın önemli isimlerinden birebir eğitim alıyor13 Mart 2025