Özel yetenekli çocukların ailelerine “pozitif iletişim” paneli
Giriş29 Kasım 2016
Güncelleme10 Nisan 2023
Üsküdar Üniversitesi, özel yetenekli çocukların aileleri ve öğretmenlerine rehberlik etmek için bir panel düzenliyor. Üsküdar Üniversitesinden uzmanlar, özel yetenekli çocukların aile ve öğretmenlerine, çocuklarla iletişim kurarken kullanılabilecek pozitif iletişim yolları hakkında bilgi verecek.”
Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖYEMER) tarafından ÖYEMER Müdürü Halide İncekara Koordinatörlüğünde Özel Yetenekli Çocuklarla Pozitif İletişim Paneli düzenlenecek.
Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda 12 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek panelin moderatörlüğünü ise Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ümit Ertem yürütecek.
Özel yetenekli çocukların aile ve öğretmenlerine rehberlik amacıyla gerçekleşecek panelde Üsküdar Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Cumhur Taş, Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı ve pozitif psikoloji ve ebeveynlik alanında çalışmalar yapan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Nazende Ceren Öksüz konuşmalarıyla panele katkıda bulunacak.
Sağlıklı ve pozitif iletişimin elbette tüm çocuklar için gerekli olduğuna vurgu yapan Özel Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Halide İncekara, üstün yetenekli/zekâlı çocukların çevreleri tarafından önyargılar ve yüksek beklentilere maruz kalıyor olmalarının sağlıklı ve pozitif iletişim ihtiyaçlarını üst seviyelere çıkarmakta hatta zaruri kılmakta olduğunu kaydetti.
Üstün zekâlı ve yetenekli çocukların farklılıklarıyla kabul edilmedikleri ortamlarda, gruptan kendilerini soyutladığımı, dikkat çekme/kabul görme amaçlı gösterilerde bulunduğunu veya herkes gibi görünmeye çalışarak yeteneklerini gizlediğine dikkat çeken İncekara, aileler, öğretmenler ve diğer yetişkinlerin sağlıklı yaklaşımlar ve pozitif bir iletişim ile bu çocukların başarı ve sosyalleşme yollarına ışık tutabileceğini söyledi.
İncekara, “Özel Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak duygu ve düşüncelerini sağlıklı bir biçimde iletebilen, duygularını yönetebilme becerisine sahip, anlaşmazlıklar ve stresle baş edebilen özel yetenekli çocuklar hedefiyle aile ve öğretmenlere rehberlik sürecine katkı sağlayacağını düşündüğümüz ‘Özel Yetenekli Çocuklarla Pozitif İletişim’ paneli ile gerçekleştirmeyi planlamaktayız” diye konuştu.
Ayrıntılı Bilgi İçin:
Facebook: goo.gl/vRmNcI
- En son haberler
- “Organ bağışı yüksek bir ahlaki değerdir”07 Kasım 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan 39’uncu TÜSAP Vizyon toplantısına katıldı07 Kasım 2024
- Sağlıklı ilişkiler ve kalıcı evlilikler için eğitim projesi hayata geçiriliyor…07 Kasım 2024
- Geleceğin hekimleri güncel tıbbi sunumlar gerçekleştirdi07 Kasım 2024
- Üsküdarlı kardeşler geliştirdikleri proje ile öğrencilere cerrahide pratik fırsatı sunuyor…07 Kasım 2024
- Ara tatilde en az 3 deneme sınavı yapın!07 Kasım 2024
- Anaokulu Eğitici Eğitiminde çocuk psikolojisi ele alındı07 Kasım 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Öfke nükleer enerji gibidir…”07 Kasım 2024
- Üsküdarlılar “Welcome Back” etkinliğiyle kampüse dönüşlerini kutladı07 Kasım 2024
- Ailelerin en sık karşılaştığı sorun: DEHB06 Kasım 2024