Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Aile artık sevgi değil güven yuvası"
Giriş24 Mart 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Pendik Kaymakamlığı ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Pendik Eğitim Okumaları" programları kapsamında bu ay Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı eğitimcilerle buluşturdu. Pendik bölgesindeki okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferans, konseptiyle dikkat çekiyor. Konferansa davet edilen önemli isimlerin kaleme aldığı kitaplar öncesinde okunup, konferansta yazarla interaktif söyleşi gerçekleştiriliyor.
Konferans serisinin bu ay ki bölümü, Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, etkinlikte "Değerler Psikolojisi" adıyla kısa bir sunum yaptı. Organizasyon daha çok soru-cevap şeklinde devam etti. Açılış konuşması Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz tarafından yapılan etkinliğe yaklaşık 120 müdür ve yönetici katıldı.
İnsanların sahip olması gereken önemli değerlere dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan; aşkın kimyası, bağlanma hormonu, beyin temelli eğitim, aile içi liderlik, mutluluk konularında bilgi ve tecrübelerini de paylaştı.
Güven artık hayatımızdaki en önemli değer oldu
Tarhan, insanlar arasındaki güven kavramanın rolünün ve yerinin değiştiğini söyledi ve "Güven artık hayatımızdaki en önemli değer oldu. Bunu aile içindeki en güçlü olgu haline gelmesinden anlıyoruz. Çünkü eskiden aile, sevgi yuvası olarak bilinir ve kabul edilirdi. Ancak günümüzde görüyoruz ki, aile güven yuvası haline geldi. Güven için artık sosyal hayattaki en önemli değer diyebiliriz. Samimiyet ve adalet duygusu bir araya gelince, güven duygusunu oluşturur. Ancak samimiyetsizlik ve kibir diğer insanlar tarafından çok kısa süre içerisinde fark edilir." dedi.
Kişi temel insani değerlere sahip olmalı
Zekâ ve tecrübenin birleşmesinden akıl ortaya çıkar diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan insanın sahip olması gereken zekâ sistemlerini vurguladı. Tarhan, Einstein örneği üzerinden zekânın tanımını yaptı.
"Kişi temel insani değerlere sahip olmalı. Dünya'nın en zeki insanı olarak bilinen Einstein çok güçlü bir mantıksal zekâya sahipti ancak duygusala zekâ konusunda geride kaldığı için eşiyle sorunlar yaşamış ve 10 yıl sonra eşinden ayrılmıştı. Mantıksal zekâyla beraber bir insanın sahip olması gereken duygusal zekâ, fiziksel (bedensel) zekâ, vicdani zekâ ve sosyal zekâ da olması gerekiyor. Herhangi birindeki eksiklik insanın yaşamında sorunlar yaşamasına sebep olabilir. Okullarımızda çok erken yaşta çocuklarımıza temel insani değerleri öğretmeli, bilgiye ulaşmanın yolu gösterilmeli, mantıksal zekâ yanında duygusal zekâ ve sosyal zekâyı da öğretmeliyiz. Şu an sadece teorik bilginin aktarımını sağlayan ve davranış geliştiremeyen bir eğitim sistemine sahibiz."
Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz konferansın sonunda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
- En son haberler
- Sosyal medyada özgürlüğün fazlası toksik etki yapıyor!05 Şubat 2025
- Türkiye’nin sayılı örneklerinden olan Ortodonti ve Pedodonti laboratuvarları açıldı05 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Vesvese beyin kimyasını bozuyor”05 Şubat 2025
- Siri davası yeni soruları gündeme getirdi!05 Şubat 2025
- Tıp öğrencileri ‘Hekimlikte Kariyer Günü 1’ etkinliğinde gelecek planlarını şekillendirdi05 Şubat 2025
- Sağlıktan çok görünüm kaygısıyla dişlere müdahale ediliyor!04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Sevda Asqarova, British Journal of Occupational Therapy’ye davet edildi04 Şubat 2025
- Ruh beden kavşağı ön beyin mi?04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile “Akla Ziyan” Ekotürk TV’de başlıyor!04 Şubat 2025
- Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…04 Şubat 2025