Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı her branştan kişiye kapılarını açıyor
Üsküdar Üniversitesi, Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı ile her branştan ilgiliye tasavvufun kapılarını açıyor. Programda tasavvuf kültürü ve edebiyatına ilişkin pek çok konu uzmanları tarafından anlatılacak. Başarılı bir akademik kadronun ders vereceği programın başvuruları 4 Eylül’e kadar devam edecek.
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde ilk öğrencilerini geçtiğimiz Şubat ayında kabul eden Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nda temel ve akademik düzeyde tasavvuf eğitimi veriliyor.
Programda tasavvuf doktrini, tasavvuf tarihi, tasavvuf klasikleri, İslam düşünce ve medeniyet tarihi konuları, temel İslam bilimleri ile bütünlüklü, tasavvuf edebiyatı ve sosyal alanın başlıca disiplinleri ile ilişkilendirerek inceleniyor. Merkeze tasavvuf doktrinini yerleştiren program, tasavvuf konularını tarih ve edebiyat bağlamı ile ele alan bir yöntemle aktarılıyor.
Uzman isimler ders veriyor
Bilimsel içerik danışmanlığı Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç tarafından yürütülen programda dersler ve seminerler Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Murat Özel, Doç. Dr. Niyazi Beki, Dr. Cangüzel Zülfikar ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut tarafından veriliyor.
Her branşa tasavvuf eğitimi
Her branştan ilgiliye tasavvuf alanında kapılarına açan program dışarıdan olduğu kadar siyaset bilimi uzmanı Prof. Dr. Mithat Baydur ve mimar Yrd. Doç. Dr. Esin Tümer gibi Üsküdar Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından da ilgi gördü. Programa öğrenci olarak kayıt yaptıran Baydur ve Tümer eğitimlerine devam ediyor.
Tasavvuf bakış açısı kazanmak önemli
Programın, aynı zamanda, “İslam düşüncesi ve tasavvuf” perspektifinden bakan Türkiye kaynaklı disiplinler arası kültür çalışmaları üretilmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Bu coğrafyadaki kültürü konu alan her çalışmanın tasavvuf alanına müracaat etmek durumu da göz önüne alındığında bu programda, tasavvuf ile ilgili araştırmalar dini kültür yanında toplum bilim ve insan psikolojisiyle ilgilenenlere yeni bakış açıları sunuluyor.
Program tasavvuf alanının araştırma dilleri olan Osmanlı Türkçesi öğretimi başta olmak üzere Arapça dil destekli olarak veriliyor. Ayrıca Farsça seçmeli ders olarak sunuluyor. Öğrenci isteğe bağlı olarak bir yıl Arapça Hazırlık eğitimi alabiliyor. Arapça Hazırlık Eğitimi ise Enstitünün, 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÖMER) ile geliştirmiş olduğu özel bir protokol çerçevesinde ARÖMER tarafından gerçekleştirilecek. Arapça öğretimi, öğrencilerin klasik metinlere nüfuzunu artırmak amacıyla programa özgü olarak Osmanlı klasik usulü üzerinden yeniden yapılandırılmıştır.
Programa 4 Eylül’e kadar ön kayıt ile müracaat edilebilecek. Programın mülakatı ise 5 Eylül’de gerçekleştirilecek.
Programla ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir:
- En son haberler
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “20 Yy.’ın diktatörlükler yüz yılı olması Şam Emevi Camii hutbesinin reçetesini anlamamızı sağladı”21 Aralık 2024
- Derse hazırlıklı katılmak çalışma verimini yüzde 100 artırıyor!21 Aralık 2024
- Göz sağlığından cilt sağlığına kadar birçok faydası bulunuyor…20 Aralık 2024
- Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Bağımlılık bir beyin hastalığıdır”20 Aralık 2024
- Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Üsküdarlı öğrencilerle buluştu…20 Aralık 2024
- 3D Modellemede Trendler konuşuldu20 Aralık 2024
- Hz. Mevlâna’nın 751. Vuslat Yıldönümünde Şeb-i Arûs ‘Tevhid’ konulu söyleşi gerçekleştirildi20 Aralık 2024
- Tarhan, Google Developer Groups On Campus Üsküdar’ı ziyaret etti20 Aralık 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan öğrenci kulüplerini ziyaret etti20 Aralık 2024
- “Mekâna Dair Psikopolitik Okumalar” kitabı yayınlandı20 Aralık 2024