Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, Harvard’da tüberküloz araştırmalarına katıldı
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, tüberküloz alanında yapılan araştırmalara katılmak için dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard Üniversitesi’ne gitti. Yılancıoğlu, bir ay süren çalışmaların verimli geçtiğini belirterek Üsküdar Üniversitesi’ni temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında sayılan ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde tüberküloz ile ilgili yapılan araştırmalara katıldı.
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sistem Farmakolojisi ve Tufts Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Mikrobiyoloji laboratuarlarında yapılan araştırmalara bir ay süre ile katılan Yılancıoğlu, çalışmaların çok verimli geçtiğini belirterek Üsküdar Üniversitesi’ni temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.
Üsküdar Üniversitesi çatısı altında görevli akademisyenlerin dünyanın önde gelen üniversiteleri ile yürüttüğü çalışmaların Üsküdar Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalar alanında büyük bir potansiyel taşıdığının kanıtı olduğunu belirten Yılancıoğlu,
“Bu çalışma kapsamında edindiğimiz gözlemler sonucunda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin günümüz tıp anlayışı içerisinde günden güne değer kazandığını, araştırmacıların rolünün en az sağlık çalışanları kadar önemli olduğunu, multidisipliner eğilimlerin daha da yaygınlaştığını ve özellikle big data alanında yapılan çalışmaların öneminin hızla arttığını bir kez daha gördük. Köklü üniversiteler ile kurulacak köprülerin hem üniversitemiz hem de ülkemiz bilimi açısından çok önemli olduğunu, ülkemiz bilim adamlarına fırsat verilmesi durumunda gıpta ile baktığımız dünyanın en iyi üniversitelerinde yapılan birçok araştırmanın kalitesinin kolaylıkla yakalanabileceğini de gözlemledik” dedi.
- En son haberler
- Vegan bireylerde depresyon riski artıyor!10 Ocak 2025
- Trafikte kulaklıkla yüksek ses müzik düşmanlaşabiliyor!10 Ocak 2025
- Uzaktan çalışma “kalabalık yalnızlık” duygusunu artırdı!10 Ocak 2025
- Verem hala tehdit ediyor!10 Ocak 2025
- Sahadan önemli isimler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Panelinde buluştu09 Ocak 2025
- İki yaş altı çocuklarda ekran maruziyeti dil gelişimini geciktiriyor!09 Ocak 2025
- Diyabetik bireyler yalınayak yürümemeli!09 Ocak 2025
- Türkiye’de bir ilk! 26 bin 400 çocuğun göz taraması yapıldı08 Ocak 2025
- Çocuklar için güvenli diş tedavisi nasıl olmalı?08 Ocak 2025
- Arabesk müzik türü değil, kitlesel bir olay!08 Ocak 2025