Üsküdar Üniversitesi’nin ortağı olduğu "Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum" projesi imzalandı.
Üsküdar Üniversitesi’nin ortağı olduğu “Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum Projesi” protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da katıldığı törende Tarhan, projenin 0 bilimsel verilere uyan bir proje olduğunu söyledi. Tarhan, bu projeyle çocukların hem düşünüp hem duygularını kullanıp hem de inanıp veriyi hızlı bir şekilde hayatlarına adapte edebileceklerini kaydetti.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eyüp Belediyesi, Üsküdar Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü “Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum” projesinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde tanıtılan programa katılım yoğundu. Türkiye'de ilk olan proje İstanbul'un 39 ilçesinde belirlenen pilot okullarda başlayacak. Okullardaki çocuklar eğitime farklı bir anlayış getiren bu projeyle hem oynayacak hem de öğrenecek.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü Şube Müdürü Murat Adalı, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da katıldığı programda konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan "Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum Projesi" nin 0 bilimsel verilere uyan bir proje olduğunu söyledi. Son yıllarda beyin temelli öğrenmeden söz edilerek bir kişi nasıl öğrenir, nasıl karar verir yönünde çalışmaların yapıldığına vurgu yapan Tarhan, 90’lı yıllarda beynin sadece düşünce organı olarak görülürken bugün beyin aynı zamanda da duygu organı olarak kabul edildiğinin altını çizdi.
Bunlardan öte günümüzde beyin aynı zamanda inanma organımız söylemi de kabul gördüğünü belirten Tarhan, bir bilgiyi düşünce olarak kavramanın yeterli olmadığını, uygulamaya geçmesi için inanılması, onun değer yargılarına da uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Bu projeyle bunu oyunlaştırdıklarını ifade eden Tarhan, böylece çocukların hem düşünüp, hem duygularını kullanıp hem de inanıp veriyi daha hızlı bir şekilde hayatlarına adapte edebileceklerini söyledi.
- En son haberler
- Havuzdan maymun çiçeği virüsü bulaşır mı?06 Eylül 2024
- Medya araçları, kişilerin nasıl davranması gerektiğini empoze ediyor!06 Eylül 2024
- Duygularınıza yenilmeyin, önce bilgiyi teyit edin!06 Eylül 2024
- Çocuklarınızın omuz hizasında fark varsa dikkat!06 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sosyal medyanın kolay ulaşılır olması risk oluşturuyor”05 Eylül 2024
- Bağımlılık ile Mücadele Çalışmaları Komite Toplantısı gerçekleştirildi05 Eylül 2024
- Masum görünen büyük tehlike: Uyku keki Bağımlılığa giden yol masum görünen ürünlerle başlıyor!05 Eylül 2024
- Küresel tembellik mi neden?05 Eylül 2024
- Çocukların güvenliği için ‘güvenlik kültürü’ oluşturulması şart!05 Eylül 2024
- Diş Fırçalama Alışkanlığı Çocuklarda Küçük Yaşta Başlamalı04 Eylül 2024