Üsküdarlı bilim insanları ECNS Kongresinde…
Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi bu yıl 17’incisi gerçekleştirilen EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) kongresine katıldı. 27-28 Ekim tarihleri arasında Kanada Hallifax ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongreye Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın oturum başkanlığında, Prof. Dr. Kemal Arıkan, Prof. Dr. Barış Metin ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan yürüttükleri çalışmalarıyla katıldı. Kongrenin 18’incisi 3-7 Eylül tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’de gerçekleştirilecek.
Uluslararası konferanslarda çalışmalarını anlatmayı sürdüren Üsküdar Üniveristesi ve NPİSTANBUL Hastanesi bilim insanları ECNS'in 17’inci konferansına katıldı. 27 - 28 Ekim tarihlerinde Kanada - Hallifax ev sahipliği yaptığı kongreye ilgi yoğundu.
"Neuropsychiatric Approaches to AI Technologies" başlıklı oturuma başkanlık eden Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan "New Approaches in Psychiatry and NP Model" başlıklı sunumunda verinin endüstri 4.0 dönüşümüyle birlikte gelişimi, artan veri hacmi ve çözünürlüğünün nörogörüntüleme uygulamalarına ve büyük verinin veri analiz süreçlerinin gelişimine katkısını paylaştı.
Sağlıkta ‘NP Modelini’ anlattı…
Geliştirilen AI tabanlı modellerin tanı, öngörü veprognostik becerilerine dair literatürdeki çalışamalar ile paylaşan Tarhan özellikle klasik QEEG, Cordance, Entropy, Loreta, Theta/Beta oranı (NEBA) gibi biyobelirteçlerin literatürdeki çalışmaların önemini ve biyobelirteç geliştirme süreçlerine katkısının altını çizdi. Özellikle Derin Öğrenme tabanlı çalışmaların yeni biyobelirteç elde etme süreçlerindeki etkin uygulamalarını ele aldı. Patent başvurusu yapılan ve birinci versiyonu V1, OKB-Sağlıklı kontrol grupları için tamamlanan "NP Model: AI and Image Processing Based Hospital Information Management System" arayüzünün çalışma prensibi ve hedefleri hakkında bilgi verdi.
İstatistik veriler tanı ve tedaviyi nasıl etkiliyor?
Konferansa "Digitalization of Psychiatric Records Means a lot for Clinicians" başlıklı sunumu ile katkı sağlayan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arıkan özellikle istatistiksel yöntemler ile işlenen verilerden elde edilen sonuçların klinisyenlerin tanı ve tedavi süreçlerine katkısını çalışmalarıyla birlikte paylaştı.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite beyni nasıl etkiliyor?
Konferansa "Distinct neural correlates of attention problems and delay discounting deficits in ADHD" Ebaşlıklı sunumuyla katılan Prof. Dr. Barış Metin ise Üsküdar üniversitesi BAP fonu desteği ile gerçekleştirilen ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olan bireylerin beyin MR görüntülerini inceledikleri çalışmasını aktardı. Bu çalışmada DHEB deki dikkat bozuklukları ve dürtüselliğin beyinde farklı yapıların etkilenmesi sonucu ile oluştuğunu işaret eden Metin, çalışmanın takip eden aylarda yayınlanmasını müteakip yaygın etki sağlayacağı bilgisini de paylaştı.
Milli ilaç için çalışıyorlar…
Konferansta Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, TRGENMER Müdürü Dr. Cihan Taştan da "Bioinformatic Analysis of Genetic Profiles in Neurological Disorders" başlıklı sunumuyla yer aldı. Çalışmasından bahseden Taştan bu çalışmayla; transgenik hücre teknolojileri kullanılarak epigenetik mekanizmaların araştırılması ve tanımlanan bu mekanizmalara bağlı ilaç adayı moleküllerinin geliştirilmesini hedeflediğini söyledi. Çalışma, ülkemizin bu alandaki dünyadaki konumuna ve milli ilaç geliştirmesine katkı sunması açısından önem taşırken Taştan, Nörolojik hastalıkların anlaşılmasına Genetik data ile Biyoenformatiksel analizlerin de önemini anlattı. Geliştirilmekte olan Yapay Zeka tabanlı Otizm Hastalık Tanı ve Kişisel tedavi projesi olan AiTISM projesine ilişkin de bilgiler verdi.
ECNS Kongresinin 18’incisi Üsküdar Ev Sahipliğinde Yapılacak…
Uzun yıllardır alanında önemli isimlerin katılımıyla uluslararası ölçekte gerçekleştirilen kongrenin 18’incisi 3-7 Eylül tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’de gerçekleştirilecek.
- En son haberler
- İki yaş altı çocuklarda ekran maruziyeti dil gelişimini geciktiriyor!09 Ocak 2025
- Diyabetik bireyler yalınayak yürümemeli!09 Ocak 2025
- Türkiye’de bir ilk! 26 bin 400 çocuğun göz taraması yapıldı08 Ocak 2025
- Çocuklar için güvenli diş tedavisi nasıl olmalı?08 Ocak 2025
- Arabesk müzik türü değil, kitlesel bir olay!08 Ocak 2025
- “STK’lar Üniversite’de” Projesi kapanış programı gerçekleştirildi08 Ocak 2025
- Kötülük aşısı küçük yaşta yapılmalı!08 Ocak 2025
- İnsan Kaynakları Mülakat Simülasyonu yapıldı07 Ocak 2025
- Uluslararası Af Örgütü son yayınladığı rapor ile İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırımı gözler önüne seriyor…07 Ocak 2025
- “Tasarımda Kariyer ve Eğitim” etkinliği düzenlendi07 Ocak 2025