Üst çenedeki kemik yetersizliklerinde zigomatik implant çözüm olabilir!
Kemik desteğini zigomatik kemikten alan implant türüne zigomatik implant denildiğini belirten Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, kemik desteğinin ileri düzeylerde yetersiz olduğu durumlarda zigomatik implantların iyi bir çözüm yolu olduğunu söyledi.
Zigomatik implant ve dental implant arasındaki en temel farkın boyut olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, “Zigomatik implant daha teknik hassasiyet gösterilmesi gereken bir cerrahidir genel anestezi altında gerçekleştirilir.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, zigomatik implant hakkında bilgi verdi.
Zigomatik implant nedir?
Zigomatik implantın kemik desteğini zigomatik kemikten alan implant olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, “Zigomatik kemik halk arasında elmacık kemiği olarak bilinen üst çenemizin daha üst bölgesinde bulunan kemiktir. Maalesef bazen üst çenelerde kemik yetersizliğinden dolayı dental implant uygulanamaz.” dedi.
Özellikle kemik desteğinin ileri düzeylerde yetersiz olduğu durumlarda zigomatik implantların iyi bir çözüm yolu olduğunu aktaran Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem bu implantların yerleştirildikten sonra aynı dental implantlar gibi işlev gördüğünü söyledi.
Dental implanta kıyasla zigomatik implant daha uzun…
Zigomatik implant ve dental implant arasındaki en temel farkın boyut olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, şunları söyledi:
“Normalde de bilindiği gibi dişler çekildikten sonra dental implant uygulaması yapılır. Fakat dental implantın uygulanabilmesi için yeterli bir kemik volümü ve kemik hacmi gerekir. Üst çenemizde kemik yetersizliği olduğu durumda farklı bir kemiğe implant uygulanır. Zigomatik implant daha üstteki bir kemiğe yerleştirildiği için daha uzun bir implant olarak düşünülebilir. Daha teknik hassasiyet gösterilmesi gereken bir cerrahidir.”
“Zigomatik implant cerrahisi genel anestezi altında gerçekleştirilir”
Zigomatik implant cerrahisinde korkulması gereken bir durum olmadığına vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, sözlerini şöyle tamamladı:
“Zigomatik implant cerrahisi genel anestezi altında gerçekleştirilir. Fakat bazen derin sedasyon da tercih edilebilir. Cerrahi sonrasında hastalar uyandıktan sonra herhangi bir acı, ağrı hissetmezler. Yazılan reçeteler uygulanan ilaçlar sayesinde rahat bir süreç geçirebilirler.”
- En son haberler
- İntörn doktorlara sağlık sistemine hazırlık eğitimi verildi02 Temmuz 2025
- Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!02 Temmuz 2025
- Üsküdar Üniversitesi, akreditasyon eğitimine ev sahipliği yaptı02 Temmuz 2025
- Adli bilimler öğrenci çalıştayı “Kampüste Bilim, Dünyada Adalet” temasıyla düzenlendi02 Temmuz 2025
- Küresel bir tehdit ‘Politik Narsisizm’!01 Temmuz 2025
- Endüstri Mühendisliği mezunları Pazar kahvaltısında bir araya geldi…01 Temmuz 2025
- "Bir Kalite Kontrol Aracı Olarak Tasavvuf" konuşuldu01 Temmuz 2025
- Aileyi ayakta tutan 4 kavram!01 Temmuz 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Uyku bedeni, rüya ise ruhu dinlendirir!”30 Haziran 2025
- Başarının sırrı "Yapay zekâ ile akıllı çalışmak"!28 Haziran 2025