Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan: "Eğitimlerimizle diğer üniversitelere de öncü olmaya çalışıyoruz."
Giriş04 Kasım 2016
Güncelleme10 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Üsküdar Belediyesi ortaklığı ile Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç katıldı. Yerel yönetimlerden iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet veren yönetici ve çalışanlar katıldı.
Sektör profesyonellerinin takip ettiği sempozyuma farklı üniversitelerden akademisyen, öğretim üyeleri ve öğrenciler de yer aldı.
Sempozyumda konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan da bulurken Uçan, İş Sağlığı ve Güvenliğinde pratik eğitime ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Uçan, şu vurgulamaları yaptı: “İnsanlar, kültür kadar bilgiye de ihtiyaç duyar. Yüksekte çalışma eğitimi, yangın eğitimi, patlamadan korunma eğitimi gibi iş sağlığını ve güvenliğini sağlayan eğitim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Üniversite olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla bu konuda diğer üniversitelere de öncü olmaya çalışacağız.”
İş Sağlığı ve Güvenliğine dair tüm konular 7 oturumda ele alındı
7 oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumda; “İlçe Belediyelerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Sorunları ve Bu Sorunlara Çözüm Önerileri”, Belediyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği Yol Haritası-Üst Yönetimde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Oluşması”, “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Hukuki Sorumluluk - İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimi”, “İş Kazalarının Bildirim Süreci ve İş Sağlığı-Güvenliği Kurulları Üyelerinin Eğitimleri, Risk Değerlendirme - Risk Değerlendirme Grupları Eğitimleri”, “Meslek Hastalıkları ve İş Yeri Çevre Güvenliği-Mesleki Sorumluluklar”, “İş Kazaları - Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı”, “Yerel Yönetimlerde Acil Durum Planlama Çalışmaları” ile “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Tehlike Sınıfları ve Eğitim Modülleri” gibi konular sempozyumun oturumlarında gündem başlıkları olarak ele alındı.
Her oturum sonunda konuşmacılara, iş sağlığı ve güvenliği alanında yapmış oldukları çalışmalar ve sempozyuma katkıları vesilesiyle çiçek takdim edildi.
- En son haberler
- Tarhan: “Yapay zekanın öznesi olan kazanır”09 Mayıs 2025
- İlk kez anne olmak, birçok duyguyu beraberinde getirebiliyor!08 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Ir. Zaini Bin Ujang Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti08 Mayıs 2025
- Dr. Rüştü Uçan: “YÖK acilen İş Güvenliği Bilim alanını tanımlamalı”08 Mayıs 2025
- Yaşlılara özel fiziksel aktiviteyle sağlıklı yaşlanmak mümkün!08 Mayıs 2025
- İç dünyamız artık görülüp ölçülebiliyor!07 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ümitsizliğin ilacı bütüncül bakış”07 Mayıs 2025
- Haberi hızlı ama doğru ver!07 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kardeşler arası kıyas, ateşe benzin dökmek gibidir”07 Mayıs 2025
- İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyona dikkat!06 Mayıs 2025