6. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nde aile konuşuldu
‘Kişiler Arası İlişkilerde Pozitif Psikoloji’ temasıyla düzenlenen ve dünya çapında ünlü bilim insanlarının da katılımıyla gerçekleşen kongrede, “Aile İçi İlişkilerde Pozitif Psikoloji” paneli gerçekleştirildi.

Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy, “Evlilik, ailenin çekirdeği ve temelidir. Psikolojik sağlamlığa sahip, pozitif kişilerarası ilişkiler kurabilme becerisine sahip olan bireyler, ancak sağlıklı bir evlilik ve aile yaşamını sürdürebilirler.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Hastanesi, NP Etiler & Feneryolu Tıp Merkezi, Türk Psikolojik Danışma Rehberlik Derneği ve Pozitif Psikoloji Enstitüsü paydaşlığında gerçekleştirilen “6. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi”, 19-20 Nisan 2024 tarihlerinde yapıldı.
Bu yılki teması, “Kişiler Arası İlişkilerde Pozitif Psikoloji” olarak belirlenen ve Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda 2 gün süren kongre, “Aile İçi İlişkilerde Pozitif Psikoloji” paneli gerçekleştirildi.
Sosyal yaşamın en temel yapı taşı bireyi yetiştiren aile
Panelde konuşan NPİSTANBUL Hastanesi Psikoloji Hizmetleri Genel Koordinatörü Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy, kişilerarası ilişkiler söz konusu olduğunda sosyal yaşamın en temel yapı taşının bireyi yetiştiren aile olduğunu ifade ederek, “Evlilik, ailenin çekirdeği ve temelidir. Psikolojik sağlamlığa sahip, pozitif kişilerarası ilişkiler kurabilme becerisine sahip olan bireyler, ancak sağlıklı bir evlilik ve aile yaşamını sürdürebilirler.” dedi.
Hastane bünyesindeki Aile Çalışma Grubu olarak “Bilinçli Birey, Sağlıklı Aile, Güçlü Toplum” modelini oluşturma hedefiyle geçmiş dönemde “Aileler Üniversitede Projesi”ni yürüttüklerini kaydeden Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy, şöyle devam etti:
Pozitif Psikoloji, insanın birçok beceri ve potansiyelle donatıldığı temel varsayımını benimsiyor
“Projemiz; evlilik ve aile yaşam döngüsünün tüm evrelerindeki bireylere, çiftlere ve ailelere yönelik olarak; hem koruyucu önleyici hem de geliştirici ve iyileştirici çalışmaları kapsayacak bütüncül bir yaklaşımı benimsedi. Projemizin içeriğini oluşturan çalışmalar, insanın doğası gereği birçok beceri ve potansiyelle donatıldığı temel varsayımını benimseyen Pozitif Psikoloji ilkelerinden ilham alarak hazırlandı. Bu yaklaşımı topluma benimsetmeyi de hedeflemektedir.”
Panelde Prof. Dr. Gül Eryılmaz “Aile içi pozitif ilişkiler” ve Dr. Psk. Z. Aslı Başabak Bhais de “Pozitif ebeveynlik ve ailede sağlıklı sınırlar” başlıklı konuşma yaptı.
- En son haberler
- Afet farkındalık eğitimi ile afetlere hazırlıklı olmanın önemi ele alındı10 Mart 2025
- Kadınlarda tükenmişlik, erkeklerde duyarsızlık…10 Mart 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Kadınları ve çocukları hedefliyorlar…10 Mart 2025
- Uzmanından Ramazan’da verimli ders çalışma tüyoları!07 Mart 2025
- Boyun ağrısı ve migrenin çaresi düzenli egzersiz!07 Mart 2025
- Perfüzyon Bölümü, Şubat Ayı 2. Aylık Bilimsel toplantısını gerçekleştirdi07 Mart 2025
- “Vatan ve Kahramanlık buluşmaları” sürüyor…07 Mart 2025
- Beyin cinsiyete göre değil, deneyime göre gelişiyor!06 Mart 2025
- ‘Bilimsel Bakış Açısıyla Nadir Hastalıklar’ konferansı düzenlendi06 Mart 2025
- Üsküdar Üniversitesi Lüleburgaz’da aday öğrencilerle buluştu06 Mart 2025