Bugün Felsefecilere daha fazla ihtiyaç var!
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu katıldığı çalıştayda Türkiyedeki felsefe çalışmaları, felsefenin geleceği ve dünya sorunları karşısında felsefenin yaklaşımına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ömerustaoğlu özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasının bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen Mehmet Karasan ve Türkiyede Felsefe Çalışmaları Çalıştayına katılan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, Felsefenin Türkiyedeki çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda söz alan Prof. Dr. Ömerustaoğlu, Türkiye'de felsefe çalışmaları, felsefe mezunlarının istihdamı ve felsefenin geleceği üzerine bazı açıklamalarda bulundu.
Aklın en derin kaynağı olan felsefenin dünya sorunları karşısında ne gibi çözümler üretebileceği üzerine de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu özellikle bugünlerde felsefecilere daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Yaptığı konuşmada Ömerustaoğlu şunları söyledi.
Özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasına ihtiyaç var. Dedi.
Toplumda felsefe algısı, yükseköğretimde felsefe eğitimi, felsefenin insan yaşamındaki yeri ve varoluşsal sorunlar üzerine de bilgiler veren Ömerustaoğlunun konuşması toplantıya katılan akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
- En son haberler
- Halide İncekara: “Kadınların eşit haklara sahip olması, toplumsal bir gerekliliktir”06 Aralık 2024
- Dondurulmuş Fast Food'un sağlık üzerindeki gizli tehlikesi!06 Aralık 2024
- Üsküdar Üniversitesinde Proje Lansman Toplantısı gerçekleştirildi06 Aralık 2024
- TikTok canlı yayınlarında denetim sistemi yetersiz mi?06 Aralık 2024
- ‘Klinik Deneyimler Serisi’ öğrencilerin başarılarını artırmayı amaçlıyor…06 Aralık 2024
- “Baldırlarda bulunan kaslarımız, ‘ikinci kalp’ işlevi görüyor”06 Aralık 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Gençlere adil örnek olamazsak onları kaybederiz”06 Aralık 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Toplumda grup stresi var”05 Aralık 2024
- Kadına yönelik şiddete insan hakları vurgusu yapıldı05 Aralık 2024
- Üsküdar Üniversitesi Elektrik Enerjisi Tedariki İhale İlanı - 05.12.202405 Aralık 2024