Bugün Felsefecilere daha fazla ihtiyaç var!
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu katıldığı çalıştayda Türkiyedeki felsefe çalışmaları, felsefenin geleceği ve dünya sorunları karşısında felsefenin yaklaşımına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ömerustaoğlu özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasının bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen Mehmet Karasan ve Türkiyede Felsefe Çalışmaları Çalıştayına katılan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, Felsefenin Türkiyedeki çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda söz alan Prof. Dr. Ömerustaoğlu, Türkiye'de felsefe çalışmaları, felsefe mezunlarının istihdamı ve felsefenin geleceği üzerine bazı açıklamalarda bulundu.
Aklın en derin kaynağı olan felsefenin dünya sorunları karşısında ne gibi çözümler üretebileceği üzerine de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu özellikle bugünlerde felsefecilere daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Yaptığı konuşmada Ömerustaoğlu şunları söyledi.
Özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasına ihtiyaç var. Dedi.
Toplumda felsefe algısı, yükseköğretimde felsefe eğitimi, felsefenin insan yaşamındaki yeri ve varoluşsal sorunlar üzerine de bilgiler veren Ömerustaoğlunun konuşması toplantıya katılan akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
- En son haberler
- Yaşlılara özel fiziksel aktiviteyle sağlıklı yaşlanmak mümkün!08 Mayıs 2025
- İç dünyamız artık görülüp ölçülebiliyor!07 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ümitsizliğin ilacı bütüncül bakış”07 Mayıs 2025
- Haberi hızlı ama doğru ver!07 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kardeşler arası kıyas, ateşe benzin dökmek gibidir”07 Mayıs 2025
- İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyona dikkat!06 Mayıs 2025
- İlköğretim öğrencilerine göz ve işitme taraması yapılacak06 Mayıs 2025
- Sürücü belgesi yetmez, trafik kültürü eğitimi şart!06 Mayıs 2025
- Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı…05 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Dijitalleşme tehdit değil fırsattır”05 Mayıs 2025