Değerlerimiz 'Kördüğüm' olmasın diye film yaptılar!
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, unutulmaya yüz tutan değerlere dikkat çekmek için kısa film hazırladı. Toplumsal duyarlılık ve sorumluluk konusundaki projeler hazırlayan öğrenciler kısa filmlerinde büyük şehirlerde yaşlı, engelli ve hamile kişilerin toplu ulaşım araçlarında oturma önceliğinin tanınmamasına vurgu yaptı. Filmde yaşlı bir kadının bindiği otobüsüte fark edilmemesi durumu metaforik biçimde anlatılıyor.
Toplumsal duyarlılık ve sorumluluk konusundaki projelere öncelik veren ve insanı anlamayı kendine misyon edinen Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, Sosyoloji Kulübü ve Video Yapım Atölyesi’nin ortak çalışmasıyla ‘Kördüğüm’ adlı bir kısa film hazırladı.
Proje danışmanlığını Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebulfez Süleymanlı’nın yaptığı filmin senaryosu Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Said Ateş tarafından yazıldı.
Yönetmenliğini de Said Ateş’in üstlendiği filmde, yaşlı bir kadının otobüsün içinde fark edilmemesi durumu metaforik biçimde anlatılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi’nin ekipman desteği sağladığı filmin çekimlerini üniversitenin öğrencileri yaptı. Üniversitenin öğretim üyeleri de filmin oyuncu kısmında yer aldı.
Filmi hazırlama gerekçelerine ilişkin değerlendirmede bulunan proje danışmanı Doç. Dr. Ebulfez Süleymanlı şunları söyledi:
“Ardı arkası kesilmeyen siyasi tartışmalar, ülke gündemi ve çoğumuzun içinde bulunduğu günlük koşuşturma içerisinde birçok insani ve toplumsal duyarlılıklarımızın göz ardı edildiğini görüyoruz. Değerlerin aşınmasının önüne ise maalesef geçemiyoruz. Unutulmaya yüz tutan değerlerimizin başında gözlemliyoruz ki İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde toplu ulaşımda yaşlı ve dezavantajlı vatandaşlarımıza oturma önceliği tanınmıyor. Bu duruma dikkat çekmek için öğrenci arkadaşlarımızla birlikte yaşlı insanlarımızın, engelli vatandaşlarımızın, hamile kadınların otobüs, metrobüs, metro, tramvay ve diğer toplu ulaşım araçlarında oturma önceliğinin tanınmaması olgusuna dikkat çektik.
Kimilerinin daha da ileri giderek bu davranışın ‘terk edilmesi gereken zararlı bir toplumsal alışkanlık’ olduğunu söyleyerek bu anlamda yanlış algı da oluşturmaya çalışmalarını ise üzüntü ile karşılıyoruz.”
- En son haberler
- Vegan bireylerde depresyon riski artıyor!10 Ocak 2025
- Trafikte kulaklıkla yüksek ses müzik düşmanlaşabiliyor!10 Ocak 2025
- Uzaktan çalışma “kalabalık yalnızlık” duygusunu artırdı!10 Ocak 2025
- Verem hala tehdit ediyor!10 Ocak 2025
- Sahadan önemli isimler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Panelinde buluştu09 Ocak 2025
- İki yaş altı çocuklarda ekran maruziyeti dil gelişimini geciktiriyor!09 Ocak 2025
- Diyabetik bireyler yalınayak yürümemeli!09 Ocak 2025
- Türkiye’de bir ilk! 26 bin 400 çocuğun göz taraması yapıldı08 Ocak 2025
- Çocuklar için güvenli diş tedavisi nasıl olmalı?08 Ocak 2025
- Arabesk müzik türü değil, kitlesel bir olay!08 Ocak 2025