Doğru mesleği arayan 85 bin aday bu testi çözdü!
Tercih yapmak isteyen adaylar, Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde devam eden Tercih ve Tanıtım Günleri’nde yoğun ilgi gösterdi. Mesleğinde henüz karar veremeyenler ise Üniversitenin sunduğu Kariyer Testi’ni uyguladı. İnternetten de ulaşılabilen Kariyer Testi’ni tercih döneminde tam 85 bin aday çözdü.
Kişinin yaşamında önemli dönemlerden biri olan üniversite ve bölüm seçimleri sağlıklı yapılmadığında kişi için telafisi mümkün olmayan kayıpları beraberinde getirebiliyor. LYS’de tercih süreci 4 Ağustos’ta sona erdi.
Üsküdar Üniversitesi, bu dönemde adaylara yol göstermek amacıyla gerçekleştirdiği tercih ve tanıtım günlerine Altunizade başta olmak üzere diğer yerleşkelerinde devam etti. Deneyimli akademik ve uzman kadrosu ile adaylara ve ailelerine kapılarını açan üniversite, meslek seçimi ile ilgili de adaylara bilgi verdi. Eğitim uzmanı-tercih danışmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Uzm. Ahmet Alkayış öncülüğünde çok sayıda tercih danışmanı da adaylara yol gösterdi.
Kariyer Testi’ne büyük ilgi
Üsküdar Üniversitesi, seçeceği meslek konusunda kararsız kalan adaylara kariyer testi imkânı da sundu. Adaylardan büyük ilgi gören ve internet üzerinden de yapılan Kariyer Testi’ni tercihler süresince 85 bin aday uyguladı.
“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor.
“Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testi’nde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.
Kariyer Testi, seçeceği meslekle ilgili karar vermekte zorlanan adaylara ilgi duydukları alan konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.
Meslek seçiminde halen kararsızlık yaşayan adaylar Kariyer Testi için;KARİYER TESTİ
- En son haberler
- Tatil sonrası "okul kaygısı" yaşayan çocuklar için öneriler09 Eylül 2024
- Havuzdan maymun çiçeği virüsü bulaşır mı?06 Eylül 2024
- Medya araçları, kişilerin nasıl davranması gerektiğini empoze ediyor!06 Eylül 2024
- Duygularınıza yenilmeyin, önce bilgiyi teyit edin!06 Eylül 2024
- Çocuklarınızın omuz hizasında fark varsa dikkat!06 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sosyal medyanın kolay ulaşılır olması risk oluşturuyor”05 Eylül 2024
- Bağımlılık ile Mücadele Çalışmaları Komite Toplantısı gerçekleştirildi05 Eylül 2024
- Masum görünen büyük tehlike: Uyku keki Bağımlılığa giden yol masum görünen ürünlerle başlıyor!05 Eylül 2024
- Küresel tembellik mi neden?05 Eylül 2024
- Çocukların güvenliği için ‘güvenlik kültürü’ oluşturulması şart!05 Eylül 2024