Dünyaca ünlü kriminal uzmanı Prof. Dr. Renee Roy Üsküdar Üniversitesine Geliyor
Üsküdar Üniversitesi, Şiddet ve Suçla Mücadele Araştırma, Uygulama Merkezi (ŞİDAM) 30 Mayısta şiddet ve suçla mücadeleyi önleme faaliyetleri kapsamında çok önemli bir konferansa ev sahipliği yapıyor. 30 yıldır adli bilimler uzmanı olarak çalışan PennState Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reena Roy, bir konferans vermek üzere Üsküdar Üniversitesine geliyor. Roy, 1983den beri biyolojik delil içeren sayısız adli vakada görev almış, 150den fazla davada tanıklık etmiş, Erkekler Ağlamaz adlı filme de konu olan 3lü cinayet vakasındaki gibi birçok vakada analizleri ve tanıklığı kritik rol oynamış, Amerika Birleşik Devletleri polis kriminal laboratuarlarında DNA delillerinin kullanılmasını sağlayan önderlerden. Prof. Dr. Renee Roy konferansta cinayetleri nasıl çözdüğünü anlatacak.
Üsküdar Üniversitesi ŞİDAM Müdürü ünlü adli bilimler uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoyun konuğu olarak Türkiyeye gelecek olan Prof. Dr. Reena Roy, 30 Mayıs 2014, Cuma günü Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi, Konferans Salonunda suçla mücadele çalışmaları çerçevesinde pek çok uzmana ışık tutacak Katil Kim başlıklı bir konferans verecek.
Prof. Dr. Reena Roy kimdir?
Amerikan Adli Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Reena Roy, 30 yıldır adli bilimler uzmanı olarak çalışmaktadır. 1983den beri biyolojik delil içeren sayısız adli vakada görev almış Prof. Dr. Reena Roy, 150den fazla davada tanıklık etmiştir. Erkekler Ağlamaz adlı filme de konu olan 3lü cinayet vakasındaki gibi birçok vakada analizleri ve tanıklığı kritik rol oynamış olan Roy, Amerika Birleşik Devletleri polis kriminal laboratuvarlarında DNA delillerinin kullanılmasını sağlayan önderlerdendir. Karmaşık bilimsel konuları jüriye kolaylıkla açıklaması da All She Wanted adlı bir kitaba konu olmuştur. Amerikan Adli Bilimler Akademisi Üyesidir. Aynı zamanda Amerikan Kriminal Labaratuvar Direktörleri Derneği üyeliğini sürdürmektedir. Ek olarak Ulusal Adalet Enstitüsünün sponsorluğunda kurulan DNA Adli Teknik Çalışma Grubuna da aktif olarak katılmıştır.
- En son haberler
- Üsküdar SHMYO’da kalite odaklı öğrenci toplantısı gerçekleştirildi23 Ocak 2025
- Bireysel travmalar toplumsal travmalara dönüşebiliyor!23 Ocak 2025
- Aynı karedeki acı ve eğlence vicdanları yaraladı!23 Ocak 2025
- Binalarda yangın sistemi nasıl olmalı, yangınlara nasıl müdahale edilmeli!22 Ocak 2025
- Covid-19 sonrası tedbirler gevşetildi, salgın hastalıklar arttı…21 Ocak 2025
- Uzmanı, Kartalkaya’daki yangını değerlendirdi!21 Ocak 2025
- Çocuklara empati kazandırmak, onların daha mutlu olmalarını sağlıyor21 Ocak 2025
- Üsküdar mezunları Hong Kong’da tam burslu yüksek lisans hakkı kazandı21 Ocak 2025
- Odyoloji Öğrencileri TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsünde…21 Ocak 2025
- Doç. Dr. İbrahim Arslan, İsrail-Hamas anlaşmasını değerlendirdi20 Ocak 2025