Ebeveynler çocuklarının heykeltıraşları değildir!
Üsküdar Üniversitesi psikoloji bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Asil Özdoğru, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde “iyimser ve duyarlı çocuk yetiştirmenin püf noktalarını anlattı.
Yrd. Doç. Dr. Asil Özdoğru, Türkiye’nin son yıllarda geçirdiği sosyal ve ekonomik değişimle birlikte ailelerin de yapısal ve sosyodemografik özelliklerinin değiştiğini belirterek “Bu durum da çocuğa verilen değeri daha pedagojik bir modele dönüştürmüştür. Ana babalık davranışları açısından sevgi kadar disiplin de çok gerekli bir unsurdur. Ebeveynlerin sergiledikleri davranışlar da kendi içinde tutarlı olmalıdır” dedi.
Çocuk gelişiminin gen-çevre etkileşiminin bir eseri olduğunu bu yüzden de ailelerin çocuklarının gelişiminde tek belirleyici olmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Özdoğru, “Ebeveynler çocuklarının heykeltıraşları değillerdir. İyimser ve duyarlı çocuk yetiştirmek için yemek tariflerindeki gibi püf noktaları yoktur ama genel olarak sabır, dikkat ve özveri gerekir. Anne babalar çocukları için iyi birer örnek teşkil eder. Bu yüzden kendi davranış ve özelliklerimizi daha iyi tanımamız ve iyileştirmemiz gerekir” dedi. Yrd. Doç. Dr. Özdoğru, anne babalıkla ilgili güvenilir kaynaklardan bazı tavsiyelerin yanı sıra popüler ve akademik eserlerin de bilgilerini de paylaştı.
- En son haberler
- “Organ bağışı yüksek bir ahlaki değerdir”07 Kasım 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan 39’uncu TÜSAP Vizyon toplantısına katıldı07 Kasım 2024
- Sağlıklı ilişkiler ve kalıcı evlilikler için eğitim projesi hayata geçiriliyor…07 Kasım 2024
- Geleceğin hekimleri güncel tıbbi sunumlar gerçekleştirdi07 Kasım 2024
- Üsküdarlı kardeşler geliştirdikleri proje ile öğrencilere cerrahide pratik fırsatı sunuyor…07 Kasım 2024
- Ara tatilde en az 3 deneme sınavı yapın!07 Kasım 2024
- Anaokulu Eğitici Eğitiminde çocuk psikolojisi ele alındı07 Kasım 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Öfke nükleer enerji gibidir…”07 Kasım 2024
- Üsküdarlılar “Welcome Back” etkinliğiyle kampüse dönüşlerini kutladı07 Kasım 2024
- Ailelerin en sık karşılaştığı sorun: DEHB06 Kasım 2024