Genç kriminalistlerin ilk laboratuvar deneyimi
Giriş18 Ekim 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Türkiye'nin lisans düzeyindeki ilk adli bilimler eğitimine başlayan Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, laboratuvar çalışmalarına da başladı. Adli tıp ve kriminolojinin Türkiye'deki marka ismi Prof. Dr. Sevil Atasoy öncülüğünde oluşturulan bölüm müfredatı, uygulama ve laboratuvar çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.
Yrd. Doç. Tuğba Ünsal, Yrd. Doç. Dr. Pınar Şen ve Arş. Gör. Özlem Şimşek ile kimya ve biyoloji derslerinin laboratuvar uygulamasını yapan genç adli bilimciler, ilerleyen dönemde fizik dersinin uygulaması için de laboratuvar araştırmaları yapacak.
Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) Üyesi olan Prof. Dr. Sevil Atasoy, yapılan kimya ve biyoloji laboratuvar uygulamasının klasik çalışmalardan farklı olduğu belirtti.
Adli bilimlerin biyoloji ve kimyası farklı!
Atasoy; "Bizim için önemli olan adli bilimlerin biyoloji ve kimyası. Mühendislik fakültelerindeki kimya ve biyolojiden farklı eğitimler veriyoruz. Eğitimin hedefi; buradan mezun olacak olan kişilerin kriminal laboratuvarlarda ve her türlü suç deliliyle çalışacak olan resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda uzman personel olarak çalışmalarını sağlayabilmek. O nedenle fizik, kimya ve biyolojinin temel prensiplerden sonra; boya analizi, toprak analizi, mürekkep analizi gibi kimyayla ilgili konular üzerinde diğer yandan kan ve DNA analizleri üzerinde çalışmalar yapacağız. Daha önce çoğu teorikte kalan dersleri artık uygulamaya ve laboratuvara alarak çok daha nitelikli, amaca yönelik adli bilimciler yetiştirmeyi amaç edindik." dedi.
Programın yüklendiği misyonun çok önemli olduğunu da belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, Adli Bilimler Lisans Programı'yla Türkiye'nin adli tıp alanında dışa bağımlılığının en aza ineceğinin altını çizdi.
- En son haberler
- Sosyal medyada özgürlüğün fazlası toksik etki yapıyor!05 Şubat 2025
- Türkiye’nin sayılı örneklerinden olan Ortodonti ve Pedodonti laboratuvarları açıldı05 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Vesvese beyin kimyasını bozuyor”05 Şubat 2025
- Siri davası yeni soruları gündeme getirdi!05 Şubat 2025
- Tıp öğrencileri ‘Hekimlikte Kariyer Günü 1’ etkinliğinde gelecek planlarını şekillendirdi05 Şubat 2025
- Sağlıktan çok görünüm kaygısıyla dişlere müdahale ediliyor!04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Sevda Asqarova, British Journal of Occupational Therapy’ye davet edildi04 Şubat 2025
- Ruh beden kavşağı ön beyin mi?04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile “Akla Ziyan” Ekotürk TV’de başlıyor!04 Şubat 2025
- Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…04 Şubat 2025