Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor
Giriş30 Haziran 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle geliştirilen İstanbul Protein Araştırma ve İnovasyon Merkezi PROMER'in kuruluş başvurusu Yüksek Öğretim Kurumu YÖK tarafından onaylandı. Kurulan merkez kapsamında İstanbul bölgesinde öncelikli olarak gıda sektöründe kullanılan enzimler olmak üzere, ülkemize ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve yerli üretiminin gerçekleştirilmesi için gerekli AR-GE ortamını sağlayarak teknolojilerin geliştirilmesi ve bu konuda çalışacak yerli işletmelerin ilgili AR-GE ve inovasyon çalışmalarını arttırmalarını destekleyecek bilgi ve teknoloji üretimi ve ortaya çıkacak olan yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor.
Merkezin müdürlüğü görevini Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunç Çatal, müdür yardımcılığı görevini de Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vildan Enisoğlu Atalay yürütecek.
Kuruluşundan bu yana çok sayıda benzer projeye imza atan, hem teknoloji geliştirip hem de nitelikli kadrolar yetiştiren Üsküdar Üniversitesi, PROMER ile birlikte yine çok önemli çalışmalara imza atacak.
Proje aşamasında üç temel amaca odaklanan PROMER'in öncelikleri şu şekilde belirlendi.
• Gıda sektöründe kullanılmak üzere ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve daha sağlıklı ve güvenilir olan yerli üretiminin gerçekleştirilmesi.
• Üniversite ve sanayi arasında işbirliği sağlayarak aradaki bilgi akışını hızlandırmak ve neticesinde Ar-Ge imkânlarını arttırıp nitelikli personel yetiştirerek yerli ürünlerin üretileceği platformu oluşturmak.
• Oluşturulacak kuluçka merkezi ile tüm Türkiye’den protein alanında çalısmak isteyen öğrenciler bu merkezde toplanarak ortak çalışma fırsatı bulacak, projelerini bu merkezde yürütebilecek, kendi firmalarını kuracak veya projelerini yatırımcıya ulaştıracakları platform oluşturmak.
PROMER'de geliştirilecek birçok projenin ülkemizde yepyeni çalışmalara öncülük etmesi de hedefleniyor.
- En son haberler
- Prof. Dr. Ahmet Konrot’a ‘Üstün Katkı’ ödülü takdim edildi11 Aralık 2024
- HIV ve AIDS Farkındalığına dikkat çekildi11 Aralık 2024
- Güçlü ‘psikolojik bağışıklık’ için psikolojik sağlamlığa yatırım şart!11 Aralık 2024
- Çocuğunuz 5 yaşından sonra altına kaçırıyorsa dikkat!11 Aralık 2024
- Laik ve bütünleşmiş bir Suriye inşa edilmeli!11 Aralık 2024
- Çayı ve kahveyi şekerli içiyorsanız dikkat!10 Aralık 2024
- Genç Beyinler Akademisinin 11 yıllık ilham yolculuğu…10 Aralık 2024
- Dönmek istemeyen Suriyelilere baskı artar mı?10 Aralık 2024
- Okurlarıyla söyleşen Tarhan, “En büyük değer aşınması merhamet ve saygı duygusunda”10 Aralık 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Ümitsizlik yok, ümitsiz insanlar var”10 Aralık 2024