Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor
Giriş30 Haziran 2017
Güncelleme10 Nisan 2023

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle geliştirilen İstanbul Protein Araştırma ve İnovasyon Merkezi PROMER'in kuruluş başvurusu Yüksek Öğretim Kurumu YÖK tarafından onaylandı. Kurulan merkez kapsamında İstanbul bölgesinde öncelikli olarak gıda sektöründe kullanılan enzimler olmak üzere, ülkemize ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve yerli üretiminin gerçekleştirilmesi için gerekli AR-GE ortamını sağlayarak teknolojilerin geliştirilmesi ve bu konuda çalışacak yerli işletmelerin ilgili AR-GE ve inovasyon çalışmalarını arttırmalarını destekleyecek bilgi ve teknoloji üretimi ve ortaya çıkacak olan yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor.
Kuruluşundan bu yana çok sayıda benzer projeye imza atan, hem teknoloji geliştirip hem de nitelikli kadrolar yetiştiren Üsküdar Üniversitesi, PROMER ile birlikte yine çok önemli çalışmalara imza atacak.
Proje aşamasında üç temel amaca odaklanan PROMER'in öncelikleri şu şekilde belirlendi.
• Gıda sektöründe kullanılmak üzere ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve daha sağlıklı ve güvenilir olan yerli üretiminin gerçekleştirilmesi.
• Üniversite ve sanayi arasında işbirliği sağlayarak aradaki bilgi akışını hızlandırmak ve neticesinde Ar-Ge imkânlarını arttırıp nitelikli personel yetiştirerek yerli ürünlerin üretileceği platformu oluşturmak.
• Oluşturulacak kuluçka merkezi ile tüm Türkiye’den protein alanında çalısmak isteyen öğrenciler bu merkezde toplanarak ortak çalışma fırsatı bulacak, projelerini bu merkezde yürütebilecek, kendi firmalarını kuracak veya projelerini yatırımcıya ulaştıracakları platform oluşturmak.
PROMER'de geliştirilecek birçok projenin ülkemizde yepyeni çalışmalara öncülük etmesi de hedefleniyor.

- En son haberler
- GPD İnovasyon Ödülü Üsküdar Üniversitesinden Lale Oğuzhan’a…24 Aralık 2025
- Enerji verimliliği bir tercih değil zorunluluk!24 Aralık 2025
- Çocuklukta görülen şiddet beyni ve davranışı değiştiriyor!24 Aralık 2025
- Medya bazen bir ‘vicdan tokmağı’ olmalı24 Aralık 2025
- Diş kaybı yalnızca estetik bir sorun değil!24 Aralık 2025
- Finansal Uyuşmazlıklara “Helalleşme (Uzlaştırma) Endeksi” Önerisi!24 Aralık 2025
- Doğru içerik ve stratejiyle dijital ayak izi avantaja çevrilebilir24 Aralık 2025
- Travmatik bellek hayatı sabote ediyor!23 Aralık 2025
- Beyin ‘İyi Düşün, İyi Hisset, İyi Ol’ diyor!23 Aralık 2025
- Teknoloji kullanıp ona teslim olmamak mümkün!23 Aralık 2025
