Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor
Giriş30 Haziran 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
![Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor](https://cdn.uskudar.edu.tr/uploads/images/2017/07/14/800/promer-2.jpeg)
Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle geliştirilen İstanbul Protein Araştırma ve İnovasyon Merkezi PROMER'in kuruluş başvurusu Yüksek Öğretim Kurumu YÖK tarafından onaylandı. Kurulan merkez kapsamında İstanbul bölgesinde öncelikli olarak gıda sektöründe kullanılan enzimler olmak üzere, ülkemize ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve yerli üretiminin gerçekleştirilmesi için gerekli AR-GE ortamını sağlayarak teknolojilerin geliştirilmesi ve bu konuda çalışacak yerli işletmelerin ilgili AR-GE ve inovasyon çalışmalarını arttırmalarını destekleyecek bilgi ve teknoloji üretimi ve ortaya çıkacak olan yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor.
Kuruluşundan bu yana çok sayıda benzer projeye imza atan, hem teknoloji geliştirip hem de nitelikli kadrolar yetiştiren Üsküdar Üniversitesi, PROMER ile birlikte yine çok önemli çalışmalara imza atacak.
Proje aşamasında üç temel amaca odaklanan PROMER'in öncelikleri şu şekilde belirlendi.
• Gıda sektöründe kullanılmak üzere ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve daha sağlıklı ve güvenilir olan yerli üretiminin gerçekleştirilmesi.
• Üniversite ve sanayi arasında işbirliği sağlayarak aradaki bilgi akışını hızlandırmak ve neticesinde Ar-Ge imkânlarını arttırıp nitelikli personel yetiştirerek yerli ürünlerin üretileceği platformu oluşturmak.
• Oluşturulacak kuluçka merkezi ile tüm Türkiye’den protein alanında çalısmak isteyen öğrenciler bu merkezde toplanarak ortak çalışma fırsatı bulacak, projelerini bu merkezde yürütebilecek, kendi firmalarını kuracak veya projelerini yatırımcıya ulaştıracakları platform oluşturmak.
PROMER'de geliştirilecek birçok projenin ülkemizde yepyeni çalışmalara öncülük etmesi de hedefleniyor.
![Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor 3 Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor 3](https://cdn.uskudar.edu.tr/uploads/images/2017/07/14/800/promer.jpeg)
- En son haberler
- 2024-YKS tercih süreci başladı!22 Temmuz 2024
- Başarılı bir meslek yaşamı için doğru tercih nasıl yapılmalı?21 Temmuz 2024
- ‘Mavi ekran’ havayolları, bankalar ve hastaneleri vurdu!20 Temmuz 2024
- Üsküdar Tıpta “Sağlıkta İnovasyon için Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Dersi” dikkat çekiyor…20 Temmuz 2024
- Üsküdar’dan Malatya’ya uzanan eğitim materyali desteği…19 Temmuz 2024
- Motivasyon, akademik başarıyı da beraberinde getiriyor19 Temmuz 2024
- Uykusuzluk birçok psikiyatrik rahatsızlıkta görülebilir19 Temmuz 2024
- Prof. Dr. Ahmet Konrot’a ‘Üstün Katkı’ Ödülü…19 Temmuz 2024
- “İnsan, Tasavvufî Düşünce ve Şifâ Konferans Serisi” gerçekleştirildi…19 Temmuz 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Vatan sevgisi, millet sevgisi ve din sevgisi. Bu üç sevgiyi birden topluma öğretemezseniz onu kaybedersiniz”19 Temmuz 2024