İş dünyasının önemli isimleri başarılarının sırlarını Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı
Giriş06 Nisan 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Endüstri ve Liderlik Kulübü'nün birlikte düzenlemiş olduğu "1. Endüstri ve Liderlik Günü Programı" Üsküdar Üniversitesi Merkez Kampüsü Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa, iş dünyasındaki başarılarıyla dikkat çeken ve başarılı çalışmalara imza atan, önemli isimler katıldı.
Programın ilk konuşmacısı cimri.com CEO'su Serkan Koç oldu. İş hayatı ve kariyeri boyunca çok çeşitli şirketlerde çalışan Koç, uzun yıllara dayanan tecrübe ve bilgilerini, iş dünyasına girmek için gün sayan Üsküdar Üniversitesi öğrencilerle paylaştı.
İlişki kurmayı çıkar ilişkisi olarak düşünmeyin!
Koç; "Yeni bir fikirle, kendi işine başlamak isteyen kişinin girişimcilik ruhuna ve cesarete ihtiyacı vardır. Bunun ardından da, hedef koymak çok önemlidir. Mutlaka hedef koyun ve hedefe ulaşmak için planlı çalışın. İş hayatında ilişki kurmak çok önemlidir. Ama ilişki kurmayı, çıkar ilişkisi kurmak olarak düşünmeyin. İlişki kurmak, iletişim kurmaktır. İyi iletişim kurun, tek amacınız işinizi ya da malınızı satmak olmasın. İyi iletişimin ardından işler istediğiniz boyuta zaten gelir. Özellikle üretimde artık insan rolü her geçen gün azalıyor. Bir gün gelecek insana olan ihtiyaç tamamen bitecek ve robotlar insanların yerini alıp tüm üretimi yapanlar olacak. Robotlaşma hızını takip edip, onların ötesinde olmaya çalışın." dedi.
İş değil meslek sahibi olun!
Programın ikinci konuşmacısıysa, bilyoner.com'un CEO'su Mehmet Sindel'di. Sindel de, uzun süredir iş dünyasında yaşadıkları ve öğrendiklerinden edindiği tecrübelerini katılımcılarla paylaştı ve onlara "iş değil meslek sahibi olun" tavsiyesinde bulundu. İş ve mesleğin tanımını yapan Mehmet Sindel, kendisinin CEO olmasına rağmen gerçek bir mesleği olmadığını, avukatlık, doktorluk, hemşirelik gibi işlerin meslek olduğunu ama sonuna -cı, -ci gibi ekler alan işlerin, meslek olmadığını savundu.
Staj sorununu çözmek için stajım.net kurdu
Birçok öğrencinin yaşadığı sorundan yola çıkarak, yeni bir oluşuma imza atan Emre Aykan da etkinliğin üçüncü konuşmacısı olarak sahneye çıktı. Kendisinin de yaşadığı ve son yıllarda özellikle üniversite öğrencilerinin şikayet ettiği “staj problemini” çözmek için stajim.net internet sitesini kuran Aykan, oluşturdukları platforma çok sayıda şirketi dahil edip, burada hem öğrenci hem de şirketleri bir araya getirerek, staj imkanları sunduklarını anlattı.
İlham veren kişi olarak bilinmeye çalışın!
Liderlik ve girişimcilik konusunda üzerinde değerli paylaşımlarda bulunan Yüksek Endüstri Mühendisi Kemal Sidar da, etkinliğin dördüncü konuşmacısı olarak söz aldı. Tutkulu olmak, tutkuya sahip olmak girişimciliğin ilk gereğidir diyen Sidar, tutkuyla başlanan işlerin her zaman ileriye gitme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. İş dünyasındaki ilişkiler üzerine de konuşan Kemal Sidar, menfaat üzerinden ilişki kurmayın ve her zaman ilham veren kişi olarak bilinmeye çalışın, tavsiyesinde bulundu.
8 yaşında su sattı Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden birini kurdu
Türkiye'de en çok ziyaret edilen ilk 50 internet sitesi arasından yer alan, shiftdelete.net websitesinin kurucusu olan Hakan Alkan da son katılımcı olarak Endüstri ve Liderlik Günü etkinliğine katıldı. 8 yaşında su satarak başladığı iş hayatında önemli başarılara imza attığını belirten Alkan, her sabah 5.30'da kalktığını ve çalışmaya saat 7'de başladığını söyledi. Başarının çok çalışmaktan geçtiğinin altını çizen Hakan Alkan, öğrencilere kişisel gelişimin önemini anlattı.
Konuşmaların sonunda, Endüstri ve Liderlik Kulübü tüm işadamlarına katılımlarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim etti.
Organizasyonun sponsorlarından biri olan British English İngilizce Dil Okulu da, etkinliği takip eden öğrenciler arasında yaptığı çekilişte, yaklaşık 15 öğrenciye dil eğitimi bursu hediye etti.
- En son haberler
- Şiddet birçok farklı şekilde ortaya çıkabiliyor…30 Eylül 2024
- Dünyaca Ünlü WFNS Eğitim Kursu başarıyla tamamlandı!30 Eylül 2024
- Okula yeni başlayan çocuklar güvenliklerini nasıl sağlamalı?30 Eylül 2024
- İlişkilerde iletişim sorunlarının çözümü için empati yeteneği artırılmalı!27 Eylül 2024
- Dünyaca ünlü beyin, sinir ve omurga cerrahisi uzmanları İstanbul’a geldi!27 Eylül 2024
- Alzheimer hastaları için bir araya gelindi27 Eylül 2024
- Genç yaşta başlayan Alzheimer daha agresif olabilir!26 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Narsizm soğan, sarımsak gibidir"26 Eylül 2024
- Dünyaca ünlü beyin, sinir ve omurga cerrahisi uzmanları İstanbul’a geliyor!26 Eylül 2024
- Üsküdar Üniversitesinden Atabay İlaç ve Kimya’ya üst düzey ziyaret…26 Eylül 2024