Kanserin Stratejisini Çözen Salih Gencer’e Avrupa’dan Saygın Bir Ödül
Giriş22 Aralık 2016
Güncelleme10 Nisan 2023

Kanser tedavisinde, ödüllere layık görülen çalışmalarıyla tüm Dünya'nın takdirini kazanan, Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer'e bir ödül de 28. EORTC-NCI-AARC Symposium on Molecular Targets and Cancer Therapeutics' ten verildi.

Metastatik kanserlerin erken tanı ve tedavisinde yeni bir tedavi stratejisini ortaya koyan Salih Gencer, Münih'te European Organization for Research and Treatment of Cancer (EORTC), National Cancer Institute (NCI) ve American Association for Cancer Research (AARC)'nin birlikte düzenlediği, 35 farklı ülkeden yaklaşık 3000 bilim insanının katıldığı sempozyumda ‘’ENA Travel Grant Award’’ ile ödüllendirildi.
Kendini Kanseri Yenmeye Adadı
Dünya'da kanser tedavisi ve metastaz konusundaki çalışmalara yön veren bilim adamlarından biri olan Salih Gencer, Münih'teki sempozyumda aldığı ödülle Türkiye'nin ismini bir kez daha duyurmayı başardı, ülkemizde bu konuda yapılan çalışmalar hakkında tanınmışlık sağladı.
Çalışmaları Dünya'nın saygın kuruluşları tarafından dikkatle takip edilen Salih Gencer, önümüzdeki dönemde ABD'den ve AB'den bu ve benzeri çalışmaları için destekler alacak. Özellikle California Üniversitesi tarafından yakın takibe alınan, genç bilim adamı Dünya'da metastaz üzerinde araştırmalar yapan üniversite ve kurumlar tarafından da ilgiyle takip ediliyor.
Kanser tedavisi ve ilaç üretimi konusunda çok önemli fikirlerin paylaşıldığı Münih'teki sempozyum, patent başvurusu için de bir adım oldu, Gencer bu konuda da ilk adımları attı.
- En son haberler
- Duyguca zeki olabilmek…05 Mayıs 2025
- Zor ama insanı geliştiren bir meslek!03 Mayıs 2025
- “Biz Radyoyu Çok Sevdik” belgeseli Üsküdar İletişim’de03 Mayıs 2025
- ‘Future Talks’ da sosyal bilimler ve doğa ilişkisi konuşuldu03 Mayıs 2025
- Diş Protez Teknikerliğinde kariyer planlaması nasıl olmalı?03 Mayıs 2025
- Klinik mühendislik ve biyomedikal birim işleyiş modelleri ele alındı03 Mayıs 2025
- Takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanırken hijyene dikkat edilmeli!03 Mayıs 2025
- Okullarda aileye yaklaşımın anahtarları neler?02 Mayıs 2025
- Çocuğunuzun omurgasını hiç kontrol ettiniz mi?02 Mayıs 2025
- Şefkat ve kabul stresi azaltıyor!02 Mayıs 2025