Koronavirüse Karşı Psikolojik Bağışıklık Mümkün Mü?
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit'e özel röportaj verdi. Tarhan, herkesin merak ettiği 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusuna dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, koronavirüsün düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit’e verdiği özel röportajda, 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusunun cevabını verdi.
“Psikolojik bağışıklığı yüksek kişiler Covid'e daha dirençli”
Dünyayı saran koronavirüs salgınıyla ilgili hala insanlar üzerindeki korkunun devam ettiğini belirten Tarhan, psikiyatri kliniklerine başvuruların arttığını ifade etti. İnsanların vücudunda psikolojik bağışıklık sistemi olduğunu vurgulayan Tarhan, “Psikolojik sağlamlığı olan kişilerin psikolojik bağışıklığı daha yüksek olur. Covid’e karşı daha dirençlidirler.” ifadelerini kullandı.
Tarhan, “Kişi stres yönetimini biliyorsa, hayattaki zorluklara karşı sorun çözme becerisini geliştirmişse, bu kişilerin psikolojik sağlamlığı yüksek düzeyde oluyor.” şeklinde konuştu. Yaşanılan her acıyı, stresi bir aşı olarak görülmesi gerektiğini savunan Tarhan, bu şekilde pandemiyle ilgili yaşanan paniğin daha rahat atlatılacağını ve pandemiden güçlenerek çıkılacağını söyledi.
“Covid'i düşman olarak görmeyin”
Tarhan konuşmasının devamında Covid’in düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti. “Covid’i düşman olarak görmeyeceğiz. Bir rüzgâr olarak görüp bundan nasıl faydalanırım diyeceğiz.” şeklinde konuşan Tarhan, “Bunu yapabilmemiz psikolojik bağışıklığımızın, psikolojik sağlamlığımızın ayakta kalması için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeni Akit
Haberin linki: https://www.yeniakit.com.tr/haber/nevzat-tarhan-yeni-akite-konustu-koronaviruse-karsi-psikolojik-bagisiklik-mumkun-mu-1417478.html
- En son haberler
- Sessiz, kuzu gibi duran ergenden korkun!10 Mayıs 2025
- Kanser ve beslenme ilişkisi tartışılıyor…09 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Klinik iletişim, şiddet önleyici tampon görevi görüyor”09 Mayıs 2025
- Tarhan: “Yapay zekanın öznesi olan kazanır”09 Mayıs 2025
- İlk kez anne olmak, birçok duyguyu beraberinde getirebiliyor!08 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Ir. Zaini Bin Ujang Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti08 Mayıs 2025
- Dr. Rüştü Uçan: “YÖK acilen İş Güvenliği Bilim alanını tanımlamalı”08 Mayıs 2025
- Yaşlılara özel fiziksel aktiviteyle sağlıklı yaşlanmak mümkün!08 Mayıs 2025
- İç dünyamız artık görülüp ölçülebiliyor!07 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ümitsizliğin ilacı bütüncül bakış”07 Mayıs 2025