Koronavirüse Karşı Psikolojik Bağışıklık Mümkün Mü?
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit'e özel röportaj verdi. Tarhan, herkesin merak ettiği 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusuna dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, koronavirüsün düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit’e verdiği özel röportajda, 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusunun cevabını verdi.
“Psikolojik bağışıklığı yüksek kişiler Covid'e daha dirençli”
Dünyayı saran koronavirüs salgınıyla ilgili hala insanlar üzerindeki korkunun devam ettiğini belirten Tarhan, psikiyatri kliniklerine başvuruların arttığını ifade etti. İnsanların vücudunda psikolojik bağışıklık sistemi olduğunu vurgulayan Tarhan, “Psikolojik sağlamlığı olan kişilerin psikolojik bağışıklığı daha yüksek olur. Covid’e karşı daha dirençlidirler.” ifadelerini kullandı.
Tarhan, “Kişi stres yönetimini biliyorsa, hayattaki zorluklara karşı sorun çözme becerisini geliştirmişse, bu kişilerin psikolojik sağlamlığı yüksek düzeyde oluyor.” şeklinde konuştu. Yaşanılan her acıyı, stresi bir aşı olarak görülmesi gerektiğini savunan Tarhan, bu şekilde pandemiyle ilgili yaşanan paniğin daha rahat atlatılacağını ve pandemiden güçlenerek çıkılacağını söyledi.
“Covid'i düşman olarak görmeyin”
Tarhan konuşmasının devamında Covid’in düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti. “Covid’i düşman olarak görmeyeceğiz. Bir rüzgâr olarak görüp bundan nasıl faydalanırım diyeceğiz.” şeklinde konuşan Tarhan, “Bunu yapabilmemiz psikolojik bağışıklığımızın, psikolojik sağlamlığımızın ayakta kalması için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeni Akit
Haberin linki: https://www.yeniakit.com.tr/haber/nevzat-tarhan-yeni-akite-konustu-koronaviruse-karsi-psikolojik-bagisiklik-mumkun-mu-1417478.html
- En son haberler
- ISAM Kongresi’nde NPİSTANBUL Katkısı09 Eylül 2024
- Çocukların beslenme çantasında bu besinlere yer verin…09 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Doğru eleştiri armağandır09 Eylül 2024
- Okula dönüşte çocukların ekran sürelerini düzenlerken bunlara dikkat!09 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Doğru eleştiri armağandır...”09 Eylül 2024
- Tatil sonrası "okul kaygısı" yaşayan çocuklar için öneriler09 Eylül 2024
- Havuzdan maymun çiçeği virüsü bulaşır mı?06 Eylül 2024
- Medya araçları, kişilerin nasıl davranması gerektiğini empoze ediyor!06 Eylül 2024
- Duygularınıza yenilmeyin, önce bilgiyi teyit edin!06 Eylül 2024
- Çocuklarınızın omuz hizasında fark varsa dikkat!06 Eylül 2024