Koronavirüse Karşı Psikolojik Bağışıklık Mümkün Mü?
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit'e özel röportaj verdi. Tarhan, herkesin merak ettiği 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusuna dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, koronavirüsün düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit’e verdiği özel röportajda, 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusunun cevabını verdi.
“Psikolojik bağışıklığı yüksek kişiler Covid'e daha dirençli”
Dünyayı saran koronavirüs salgınıyla ilgili hala insanlar üzerindeki korkunun devam ettiğini belirten Tarhan, psikiyatri kliniklerine başvuruların arttığını ifade etti. İnsanların vücudunda psikolojik bağışıklık sistemi olduğunu vurgulayan Tarhan, “Psikolojik sağlamlığı olan kişilerin psikolojik bağışıklığı daha yüksek olur. Covid’e karşı daha dirençlidirler.” ifadelerini kullandı.
Tarhan, “Kişi stres yönetimini biliyorsa, hayattaki zorluklara karşı sorun çözme becerisini geliştirmişse, bu kişilerin psikolojik sağlamlığı yüksek düzeyde oluyor.” şeklinde konuştu. Yaşanılan her acıyı, stresi bir aşı olarak görülmesi gerektiğini savunan Tarhan, bu şekilde pandemiyle ilgili yaşanan paniğin daha rahat atlatılacağını ve pandemiden güçlenerek çıkılacağını söyledi.
“Covid'i düşman olarak görmeyin”
Tarhan konuşmasının devamında Covid’in düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti. “Covid’i düşman olarak görmeyeceğiz. Bir rüzgâr olarak görüp bundan nasıl faydalanırım diyeceğiz.” şeklinde konuşan Tarhan, “Bunu yapabilmemiz psikolojik bağışıklığımızın, psikolojik sağlamlığımızın ayakta kalması için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeni Akit
Haberin linki: https://www.yeniakit.com.tr/haber/nevzat-tarhan-yeni-akite-konustu-koronaviruse-karsi-psikolojik-bagisiklik-mumkun-mu-1417478.html
- En son haberler
- Sigara dumanı ve hava kirliliği DNA’mıza hasar veriyor!22 Nisan 2025
- Türk devletleri tıpta iş birliği için Semerkand’da buluştu…22 Nisan 2025
- Kötülük yapay zekayı ele geçirebilir mi?22 Nisan 2025
- Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart!22 Nisan 2025
- Okuldaki zorbalığın nedeni evdeki duygusal ihmal olabilir!22 Nisan 2025
- Duran araçlara yüksek hızlarla çarpılmasının en büyük sebeplerinden biri:22 Nisan 2025
- Ağız sağlığı, ruh sağlığını da etkiler!22 Nisan 2025
- Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!22 Nisan 2025
- Prof. Dr. Sırrı Akbaba ‘Değerler Eğitimi’ semineri verdi22 Nisan 2025
- Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!21 Nisan 2025