Küresel İyi Oluş Manifestosuna Küresel Destek
Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından geçtiğimiz Nisan ayında pandemi sonrası için “Küresel İyi Oluş Manifestosu” yayınlanmıştı. Üsküdar Üniversitesi Senatosu adına Kurucu Rektör ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından 22 Nisan Dünya Günü’nde kamuoyu ile paylaşılan manifestoda pandeminin ülkemizde ve dünyada neden olduğu genel umutsuzluktan endişe duyulduğu vurgulanmıştı.
Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından 22 Nisan Dünya Günü’nde ilan edilen “Küresel İyi Oluş Manifestosu”, dünyanın önde gelen üniversitelerinin de aralarında bulunduğu dünya genelindeki 589 üniversiteye gönderildi. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan imzasıyla gönderilen manifestoya Manchester, Stanford gibi dünyanın en önemli üniversitelerinden tebrik mesajları yağdı. Stanford Üniversitesi Başkan Yardımcısı Megan Swezey Fogarty, gönderdiği teşekkür mesajında ‘yükseköğretimin bir parçası olarak Üsküdar Üniversitesinin sivil eğitime olan bağlılığını paylaştıklarını’ ifade ederken ; İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü de Üsküdar Üniversitesi’ni etkileyici manifestosu nedeniyle tebrik etti.
Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından geçtiğimiz Nisan ayında pandemi sonrası için “Küresel İyi Oluş Manifestosu” yayınlanmıştı. Üsküdar Üniversitesi Senatosu adına Kurucu Rektör ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından 22 Nisan Dünya Günü’nde kamuoyu ile paylaşılan manifestoda pandeminin ülkemizde ve dünyada neden olduğu genel umutsuzluktan endişe duyulduğu vurgulanmıştı.
Küresel bilgelik değerlerine önem verilmesi vurgulandı
Pandemi sürecinde sosyal ilişkilerin az olmasının, güvenli bağlanma ihtiyacını daha fazla artırdığı; gelecek kaygısı ve sürekli ölümle burun buruna yaşamanın insanların korkularını yükselttiğinin belirtildiği manifestoda “Bu nedenle 21. yüzyılda küresel bilgelik değerlerine daha fazla önem verilmesinin, sağlık, kültür ve eğitim politikalarında göz önüne alınmasının önemini vurgulamak istiyoruz” denilmişti.
Manifesto, 589 üniversiteyle paylaşıldı
Sözkonusu manifesto, Prof. Dr. Nevzat Tarhan imzasıyla aralarında Oxford, Harvard, Yale gibi dünyanın sayılı üniversitelerinin de bulunduğu dünya genelindeki 589 üniversiteye gönderildi.
Manifestoya Manchester ve Stanford gibi dünyanın en önemli üniversitelerinden tebrik mesajları yağdı. Üsküdar Üniversitesi’nin çağrısına küresel destek verildi.
Tebrik mesajları yağdı
Stanford Üniversitesi Topluluk Katılımından Sorumlu Başkan Yardımcısı Megan Swezey Fogarty tarafından Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a gönderilen mesajda “Üniversite adına, manifestonuzu gönderdiğiniz için teşekkür ederiz ve yükseköğretimin bir parçası olarak sivil eğitime olan bağlılığınızı paylaşıyoruz.” denildi.
ETH Zürih - İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden Anders Hagström ise gönderdiği mesajında “Sn. Profesör Tarhan, ‘Salgın Sonrası İyi Oluş Manifestosu’nu bizimle paylaştığınız için teşekkür eder, Üsküdar Üniversitesi Senatosu'nu bu etkileyici açıklamasından dolayı tebrik ederiz.” ifadelerine yer verildi.
Manchester Üniversitesi Başkan Yardımcısı ve Rektör Yardımcısı Roz Dutton ise Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a gönderdiği mesajında “Bu manifestoyu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Size ve tüm topluluğunuza en iyi dileklerimizi sunuyoruz.” dedi.
“Barışçıl ve adil bir dünya oluşturma arzunuzu paylaşıyoruz.”
Yeni Zelanda Otago Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yönetici Asistanı Sarah Lines tarafından gönderilen mesajda ise Rektörlük adına şükranlarını ileterek, “Daha barışçıl, daha sürdürülebilir, daha adil ve daha yaşanabilir bir dünya oluşturma arzunuzu paylaşıyoruz.” Diye konuştu.
- En son haberler
- Prof. Dr. Sevil Atasoy, BM Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu'na katıldı19 Kasım 2024
- Atom meyve suları bağışıklığı güçlendiriyor ama tüketirken dikkat!19 Kasım 2024
- TMS yöntemi Alzheimer’a umut olabilir mi?18 Kasım 2024
- Üsküdar Üniversitesi, G20 Neuroscience20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti!18 Kasım 2024
- İnsan, hayvan ve çevre sağlığını içeren ‘tek’ sağlık sorunu: Antibiyotik direnci16 Kasım 2024
- İyilik yapan, iyilik görenden daha mutlu oluyor!16 Kasım 2024
- Elektronik sigara gençleri tehdit ediyor kanser riskini arttırabiliyor15 Kasım 2024
- Dünya Ergoterapi Gününde 4’üncü Kanıta Dayalı Ergoterapi Uygulamaları etkinliği gerçekleştirildi15 Kasım 2024
- İklim değişikliği biyoçeşitliliği azaltıyor!15 Kasım 2024
- Hemşirelik öğrencilerine akreditasyon ve önemi anlatıldı15 Kasım 2024