Nöropsikofelsefe Sempozyumu 7-8 Kasımda Üsküdar Üniversitesinde
Benliğimize felsefe, psikanaliz ve nörobilimin etkileri bu sempozyumda konuşulacak.
Üsküdar Üniversitesi, Benliğim Ne Kadar Benden başlıklı 1inci Nöropsikofelsefe sempozyumu ile farklı disiplinleri bir araya getiriyor. 7-8 Kasım tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesinde gerçekleştirilecek sempozyumun ana sponsoru ise ABDİİBRAHİM.
Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiyenin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, multidisipliner eğitim anlayışına uygun olarak düzenleyeceği nöropsikofelsefe sempozyumu ile farklı disiplinlerin benlik konusundaki derinlik alanlarını bir araya getirerek sinerjizma yaratmayı amaçlıyor.7-8 Kasım tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde ve ABDİİBRAHİM ana sponsorluğunda birincisi gerçekleştirilecek sempozyum benlik figürünün oluşumuna katkı sağlayan felsefe, psikanaliz ve nörobilim alanlarının etkisini ortaya koyacak.
Kant'tan bu yana modern felsefede, Freud ve Pavlov'dan beri psikanaliz ve deneysel psikolojide, Panksepp ve Kandel'den itibaren nörobilimde yaşanan hızlı gelişmelerle bu disiplinler alanında kendi derinliğini yaratmış ve zamanla bu "derinlikli" disiplinler arasında bütünleştirici köprüler kurmak ve bu yolla davranış bilimlerinde "herşeyin teorisi" ne giden yolu yavaş da olsa açmak ütopik bir hayal olmaktan çıkıyor. Davranış bilimlerine odaklanan ve multidisipliner eğitim anlayışını benimseyen Üsküdar Üniversitesi, ilk ulusal sempozyumunu farklı disiplinlerin inceleme alanı olan benlik kavramı üzerine gerçekleştiriyor. 7-8 Kasım tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Altunizade yerleşkesinde gerçekleştirilecek sempozyuma psikoloji, PDR, psikiyatri, nöroloji, felsefe alanlarında öğrenci, asistan ya da uzman olanlar kayıt yaptırabilecek.
Sempozyumun onursal başkanlığını yürütecek olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan sempozyum hakkında şu bilgileri verdi; En gelişmiş varlık olarak insanın benliği ile ilgili çalışmalar farklı disiplinlerden gelen derinlikli çabaları tamamlayıcı ve destekleyici bir olgunluğa ulaşmak üzere. Nörobilimde beynin her noktasından alınan tek nöron kayıtları, fMRI ile iş üzerindeki beynin dinamik görüntülemeleri benlik organizasyonundaki fikirlerimizin oluşumunda bize güvenilir bir zemin sağlarken, psikiyatriden gelen klinik bilgiler söz konusu bu zeminle harmanlı biçimde önümüze az çok şekillenmiş bir benlik yapısı çıkarıyor. Özellikle Kohutun psikanalizden getirdiği materyal bu yapının daha bir şekillenmesini sağlıyor. Ama hepsinden önemlisi modern felsefede Bergsonun, Heideggerin, Kierkegaardın söylemleri oluşan bu benlik figürünü en büyük resmin içine yerleştirmemize imkan tanıyor. İnsan benliği çözülmedikçe insan bilimlerinin ilerlemesi her daim sınırlı kalacaktır. O nedenle farklı disiplinleri benlik konusunda bir araya getirerek kendi derinlikle alanlarını birbirlerine enjekte ederek bu konuda bir sinerjizma yaratmaya niyetlendik. Niyetimiz öykü yaratan bir benlikten, öyküsü çıkarılmış bir benliğe geçmek.
Bu çabalarda ülkemizin de diyebileceği şeyler olduğu inancını taşıyoruz. Söz konusu alanları bütünleştirmede yetkin bir örnek yaratacağına inandığımız üniversitemizin düzenlediği bu ilk sempozyumda insan bilimlerinden her kişiyi katılımcı ve tartışmacı olarak aramızda görmek bizleri memnun edecektir.
Bilimler arası etkileşimin artması üzerine nörobilim alanında yaşanan değişim ve gelişimlerin tartışılacağı 1.Nöropsikofelsefe sempozyumu Benliğim Ne Kadar Benden ana başlığı altında, 7-8 Kasım tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.
- En son haberler
- Fazla harçlık, çocukların parayı değersiz görmesine neden olabiliyor!25 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Psikoterapi, sadece davranışsal değil biyolojik düzeyde de beyni şekillendiriyor…”25 Eylül 2024
- Fikir gazeteciliğinden ticari medyaya Türkiye’de basın…25 Eylül 2024
- Üsküdar’da yeni akademik yıl oryantasyonları Tıp ve Diş ile başladı…25 Eylül 2024
- Türkiye'nin İlk Akıllı Akademik Performans Yönetim Sistemi "FTSmart" Yayında25 Eylül 2024
- Esad'ın af kararı, Suriyeli sığınmacıların geri dönüşüne etki edebilir mi?25 Eylül 2024
- İyi temizlenmeyen diş araları çürük riskini artırıyor25 Eylül 2024
- Yağmur ve su basmalarına karşı acil durum planı oluşturun!24 Eylül 2024
- Kulak tüpü ameliyatı gerektiren durumlar çocuklarda daha yaygın!24 Eylül 2024
- Erkek ve kadın narsisizmi farklı yaşıyor…23 Eylül 2024