Ortadoğu Çocukları Üsküdar Üniversitesi’nde konuşuldu
Ortadoğu, savaş bölgesindeki çocuklar Üsküdar Üniversitesi’nin düzenlediği panelde her yönüyle konuşuldu. Belgesel Yapımcısı-Yönetmen Tülay Gökçimen, Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ve Uzm. Psk. Hilal Mete’nin konuşmacı olarak katıldığı programda çocuk hak, ihmal, istismarına dair hiç konuşulmayan başlıklar ele alındı.
Üsküdar Üniversitesi önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Öğrenci Konseyi, “Ortadoğu Algısı ve Ortadoğu’da Çocuk Olmak” başlıklı bir panel düzenledi.
Çarşı Yerleşke Emirnebi-1 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılışın konuşmasını Konsey Başkanı Ebubekir Çalı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Arslan yaptı.
Belgesel Yapımcısı-Yönetmen Tülay Gökçimen, Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ve Uzm. Psk. Hilal Mete’nin konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü gazeteci Şaban Özdemir gerçekleştirdi.
Ortadoğu’da çocuk olmanın zorluğunun her yönüyle ele alındığı panelde Ortadoğu uzmanı-gazeteci Şentürk çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ortadoğu’da çocukların savaşın enstrümanı haline getirildiğinin altını çizen Şentürk, Suriye’de ilk olarak anaokullarının ve doğumhanelerin vurularak çocukların öldürüldüğünü söyledi.
Suriye’de 600 bin çocuğun yetim ve öksüz kaldığını vurgulayan Şentürk, savaş bölgelerinde çocukların borsası olduğunu kaydetti. Şentürk, çocukların bölgeye göre değişik fiyatlara satıldığını dile getirdi.
24 Nisan’da 9’uncu belgeseli yayınlanacak olan “Savaşın Çocukları” Belgeselinin yapımcısı Tülay Gökçimen de önemli söylemlerde bulundu. Çekim anında kendilerine çocuklarını vermek isteyen annelere rastladıklarını belirten Gökçimen, Birleşmiş Milletler’in bölgede özellikle istatistik vermekten kaçındığını söyledi. Suriye’de 27 tane işkence hane olduğunu kaydeden Gökçimen burada 11 bin çocuğun tutulduğunu ifade etti. Gökçimen bölgede keskin nişancıların da hedefinde çocukların olduğunu kaydetti.
Ağır travma yaşıyorlar
Son konuşan, savaş mağduru çocuklarla sosyal sorumluluk projeleri yürüten Uzm. Psk. Hilal Mete ise çocukların yaşadığı travmalara dikkat çekti. 4 yaşındaki çocuğun çizdiği resimlerde hep savaş unsurlarını gözlemlediklerini belirten Mete, elektrik süpürgesi sesiyle kendini odanın bir kenarına atan çocuklar olduğunu söyledi. Bölge çocuklarının diğer çocuklara oranla yaşının gerisinde gelişim gösterdiklerini belirten Mete bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.
- En son haberler
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “20 Yy.’ın diktatörlükler yüz yılı olması Şam Emevi Camii hutbesinin reçetesini anlamamızı sağladı”21 Aralık 2024
- Derse hazırlıklı katılmak çalışma verimini yüzde 100 artırıyor!21 Aralık 2024
- Göz sağlığından cilt sağlığına kadar birçok faydası bulunuyor…20 Aralık 2024
- Prof. Dr. Tayfun Uzbay: “Bağımlılık bir beyin hastalığıdır”20 Aralık 2024
- Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Üsküdarlı öğrencilerle buluştu…20 Aralık 2024
- 3D Modellemede Trendler konuşuldu20 Aralık 2024
- Hz. Mevlâna’nın 751. Vuslat Yıldönümünde Şeb-i Arûs ‘Tevhid’ konulu söyleşi gerçekleştirildi20 Aralık 2024
- Tarhan, Google Developer Groups On Campus Üsküdar’ı ziyaret etti20 Aralık 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan öğrenci kulüplerini ziyaret etti20 Aralık 2024
- “Mekâna Dair Psikopolitik Okumalar” kitabı yayınlandı20 Aralık 2024