Ortodontik tedavide şeffaf plaklar ile yeni dönem!
MR çekilecek hastalar için şeffaf plak öneriliyor!
Şeffaf plakların, dişleri ve çeneyi hizalamak için kullanılan etkili araçlar olduğuna işaret eden uzmanlar, şeffaf plakların en büyük avantajlarından birinin, yemek yerken çıkarılabilir olmaları olduğunu söylüyor.
Şeffaf plakların MR çekimlerinde de büyük bir avantaj sağladığına da dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Ruhi Nalçacı, “Şeffaf plaklar, MR çekilecek hastalar için öneriliyor.” dedi.
Üsküdar Diş Hastanesi Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Ruhi Nalçacı, şeffaf plak tedavisi hakkında bilgi vererek, avantajlarını anlattı.
Şeffaf plaklar dişleri ve çeneyi hizalamak için kullanılıyor
Prof. Dr. Ruhi Nalçacı, şeffaf plak tedavisinin, teknolojinin gelişmesiyle ortodonti alanında önemli bir yenilik olarak ortaya çıktığını ifade ederek, “Şeffaf plaklar, dişleri ve çeneyi hizalamak için kullanılan etkili araçlardır. Ancak, belirli durumlarda tel tedavileri de tercih ediliyor. Şeffaf plakların en büyük avantajlarından biri, yemek yerken çıkarılabilir olmaları. Ancak bu durum, sigara içen hastalar için dezavantaj oluşturabiliyor. Tel tedavisi esnasında ise hijyenin sağlanması zor olabiliyor. Sosyal çevreden uzaklaşma ve hijyen zorlukları, tel tedavisinin dezavantajları arasında yer alıyor.” dedi.
MR çekimlerinde şeffaf plaklar büyük avantaj
Tel tedavisi sırasında MR çekimlerinde tellerin saçılım yapma riski bulunurken, şeffaf plakların bu konuda büyük bir avantaj sağladığına da dikkat çeken Prof. Dr. Ruhi Nalçacı, “Şeffaf plaklar, MR çekilecek hastalar için öneriliyor.” ifadesinde bulundu.
Ortodontik muayeneye 7 yaşında başlamalı
Şeffaf plakların, küçük çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir yaş aralığında uygulanabildiğini de kaydeden Prof. Dr. Ruhi Nalçacı, “7 yaşında ortodontik muayeneye gelinmesi, gelecekteki tedavilerin ihtiyacını azaltıyor. İlk aşamada yapılan tedaviler, ilerideki ortodonti tedavilerine olan ihtiyacı azaltarak, çene ve dişlerin düzgün gelişmesini sağlıyor.” dedi.
Gece splintleri gözlük kullanmak gibi…
Çenede eklem problemleri olan hastalar için, önce eklem tedavisi yapılması gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Ruhi Nalçacı, “Eklem tedavisi sonrası, tel veya plak tedavisi uygulanabiliyor. Şeffaf plak tedavisi veya tel tedavisi gören hastalarda, tedavi bittikten sonra diş sıkma problemi devam edebiliyor. Bu durumda, fizyoterapistlerle yapılan egzersizler ve gece kullanılan splintler öneriliyor. Gözlük kullanmak gibi, gece splintleri de diş sıkma problemlerini rahatlatıyor.” diye konuştu.
Hekim önerilerine uyulması tedavi başarısını artırıyor
Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Ruhi Nalçacı, şeffaf plak tedavisi ve tel tedavisinin, hastanın ihtiyaçlarına ve yaşam koşullarına göre belirlenen, ortodonti alanında etkili tedavi yöntemleri olduğunu dile getirerek, “Tedavi sürecinde hastaların bilinçli olması ve hekim önerilerine uyması, tedavinin başarısını artırıyor.” şeklinde de sözlerini tamamladı.
- En son haberler
- Sınavlara hazırlananlar için sömestr tatili, köprüden önce son çıkış!16 Ocak 2025
- Tatilde uyku düzeni ve ekran süresi gibi konularda sınırlar korunmalı15 Ocak 2025
- Sigara, ağız ve diş sağlığını birçok açıdan etkiliyor!15 Ocak 2025
- Öğretmenlik mesleği profesyonel bir meslektir!15 Ocak 2025
- Prof. Dr. Tarhan "Tıpta Öncüler" kitabında…14 Ocak 2025
- Dünyanın Görünmeyen Çehresi, Yeni Dünyanın Kör Noktası: “Filistin”14 Ocak 2025
- Meme kanseri farkındalığına dikkat çekildi14 Ocak 2025
- Ergoterapi, okul başarısını artırmada da etkili…14 Ocak 2025
- İmtihan için gönderilmiş bir özgür irademiz var!14 Ocak 2025
- Suikastlar, patlamalar, yangınlar tesadüf mü?14 Ocak 2025