Otizm Üsküdar Üniversitesinde ele alındı
Giriş03 Nisan 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Dil ve Konuşma Terapisi Kulübü’nün birlikte organize ettiği “Nörolojik Açıdan Otizm Spektrum Bozukluğu” isimli etkinliğin konuğu Uzm. Dr. Semih Ayta'ydı. Uzun zamandır otizm konusunda çalışmalar yürüten ve tedavisi konusunda tecrübeli olan Ayta, rahatsızlığın ortaya çıkışı ve seyri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.
Çarşı Yerleşke Duha Beker Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencilerinin ilgisi büyük oldu.
Üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlık olarak bilinen otizmi, sistemsel muayenede fark etmenin bazen zor olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Semih Ayta, çekilen beyin MR'ının da normal gözükebildiğini belirtti.
Otizim’in erken çocukluk çağının sık görülen bir bozukluk olduğunu söyleyen Ayta; "Otizmlide üç temel sorun gözlemliyoruz. Birincisi, toplumsal ilişkilerde sorun. İkincisi, sözel ve sözel olmayan iletişimde ve oyun etkinliğinde çeşitli bozukluklar, üçüncüsü de kısıtlı ilgi ve sık sık tekrarlanan hareketler olarak dikkat çekiyor. Otizmli kişide iletişim genel olarak bozuktur ve zaman zaman tamamen sessiz kalmayı tercih edebiliyor." dedi.
Otizimin genetik bir sorun olduğuna dair çok fazla veri olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Semih Ayta, erkek çocuklarda daha çok görüldüğünü vurgulayarak, hem çocuk hem de ailesi için çok zor bir durum olduğunu belirtti.
Etkinliğin sonunda, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dilek Eroğlu Uzun, katılımından dolayı Uzm. Dr. Semih Ayta'ya bir teşekkür belgesi takdim etti.
- En son haberler
- Öfkeyi kontrol etme, yönet!06 Ocak 2025
- Kerim Vakfı ve NEF Vakfı ile iş birliği protokolü imzalandı06 Ocak 2025
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Harvard Aspire Enstitüsü’nde…06 Ocak 2025
- Proje lansman toplantısının ikincisi gerçekleşti06 Ocak 2025
- ABD’den ‘Evrensel İnsani Değerler ve Hakları Manifestosu’ na 'Parlayan Emsal' nitelemesi06 Ocak 2025
- Masa başında çalışan kadınlar en çok boyun ağrısından şikayetçi…06 Ocak 2025
- Öfke için itfaiyeci modeli!06 Ocak 2025
- Kötülüğe karşı aşı yapılmalı!04 Ocak 2025
- Teknolojinin Bedeli Psikolojik Sorunlar mı?03 Ocak 2025
- Rahmet ve bağışlanma zamanı: Üç aylar!03 Ocak 2025