Prof. Dr. Tayfun Uzbay, beynin görünmeyen yüzünü yazdı
Giriş20 Eylül 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
“Beyninizin karanlık tarafını ne kadar tanıyorsunuz?” sorusunun cevabını vermek için yola çıkan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, beyinle ilgili bu zamana kadar hiç sorulmayan, konuşulmayan ve yazılmayanları kaleme aldı, tüm çalışmalarını yeni kitabı Görünmeyen Beyin'de bir araya getirdi.
Bu zamana kadar çok sayıda kitap yazan, birçok bilimsel yayının çeviri editörlüğünü yapan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, bu kez beyin gibi karmaşık yapıyı en anlaşılır ve sade bir dille anlattı.
Yeni kitabı Görünmeyen Beyin’de beynin gizemleriyle ilgili merak edilen birçok bilimsel araştırmayı, doğru bilinen yanlışları bir araya getirdiğini ifade eden Prof.Dr. Uzbay, “Bu kitapta öncelikle, bilgi kirliliğinin giderek arttığı bir ortamda, beyinle ilgili geçerli bilgilerin yani beynin görünen yüzünün anlaşılır bir dille aktarıldığına; ikinci olarak da beyin konusundaki güncel sorular eşliğinde, hâlâ açıklayamadığımız tartışmalı noktaların ele alınarak bu kez de beynin görünmeyen yüzünün aydınlatıldığına şahit olacaksınız." dedi.
Yıllarını beyin araştırmalarına veren bir nöropsikofarmakolog olarak, kitabın yazımı öncesinde cevabı merak edilen birçok soru üzerinde uzun süreli çalışma ve araştırmalar yapan Prof.Dr. Tayfun Uzbay, yeni kitabında "Psikopatların beyninin karanlık taraflarında neler var?”, “Beynin özgür iradesi var mı? , “Suçlu mu? Hasta mı?”, “Geleceğin beyin odaklı hukuku: Nörohukuk”, “Beyin neden ve nasıl hastalanıyor?”, “Tedaviden ne anlamalıyız?”, “Düşünce gücüyle başka beyinleri yönetmek mümkün mü?”, “Yaşadığımız deneyimler beynimizi nasıl değiştiriyor?”, “Beynimizi yeniden inşa etmek mümkün mü?”, “Genetik mirasımız kaderimiz mi?”, “Erkek beyni, kadın beyni: Ne kadar farklı?" sorularının cevabını verdi.
Destek Yayınları’ndan çıkan “Görünmeyen Beyin” kitabına seçkin kitabevlerinden ve online kitap mağazalardan ulaşabiliyor.
- En son haberler
- Başarının sırrı "Yapay zekâ ile akıllı çalışmak"!28 Haziran 2025
- Engelli bireylerin bağımsız bir yaşam sürmeleri için rehabilitasyon şart!27 Haziran 2025
- Panikatak yok ama sürekli kaygı ve endişe var!26 Haziran 2025
- Kanıta dayalı ergoterapi uygulamaları etkinliğinin 8’incisi düzenlendi26 Haziran 2025
- Haydi Tut Elimi Derneği 2025 Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi26 Haziran 2025
- Ebelik bölümünde yemin töreni coşkusu26 Haziran 2025
- Tarih öğrencileri akademik ve bilimsel sunum pratiği ile mezun oluyor26 Haziran 2025
- Çocuğunuz çevresel uyaranlara yeteri kadar maruz kalıyor mu?26 Haziran 2025
- Ergenlerde ekran süresi 9 saati buluyor!26 Haziran 2025
- Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"25 Haziran 2025