Psikiyatrik hastalıkların tedavi kılavuzları üzerinde çalışan ekipte Türk bilim insanı
Kaygı Bozuklukları ve Bağımlılık alanındaki çalışmalarıyla tanınan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, Dünya Biyolojik Psikiyatri Federasyonu’nun gerçekleştireceği Anksiyete Bozuklukları, Obsessif Kompulsif Bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu Tedavi Kılavuzu çalışma grubunda yer almak için davet edildi. Dilbaz, çalışma grubunda yer alan tek Türk bilim insanı olacak.
Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, Dünya Biyolojik Psikiyatri Federasyonu Anksiyete Bozuklukları Tedavi Kılavuzu çalışma grubunda yer alacak
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi AMATEM Koordinatörü ve Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, Dünya Biyolojik Psikiyatri Federasyonu’nun gerçekleştireceği Anksiyete Bozuklukları, Obsessif Kompulsif Bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu Tedavi Kılavuzu çalışma grubunda yer alacak tek Türk bilim insanı olacak.
Tavsiyeleri dünyanın her yerinde geçerli olacak
Dünya Biyolojik Psikiyatri Federasyonu, şu anda Anksiyete, Obsesif-Kompulsif ve Travma Sonrası Stres Bozuklukları Tedavi Rehberi'nin üçüncü versiyonu üzerinde çalışıyor. Prof. Dr. Nesrin Dilbaz’ın da yer alacağı çalışma grubunda dünyanın birçok ülkesinden uzmanlar bir araya gelecek. Büyük ülkelerden en az bir uzmanın yer alacağı çalışma grubunun oluşturacağı kılavuzdaki öneriler psikiyatristlere çok önemli bir yol gösterici olacak.
Prof. Dr. Nesrin Dilbaz: “Ülkemi temsil etmek gurur verici”
Dünya Biyolojik Psikiyatri Federasyonu’nun gerçekleştireceği Tedavi Kılavuzu çalışma grubunda çalışmalar yapmak üzere aldığı davetten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, “Yıllarca emek verdiğim bu alanda ülkemi ve üniversitemi temsil etmek beni çok gururlandırmaktadır.” dedi.
- En son haberler
- Küresel bir tehdit ‘Politik Narsisizm’!01 Temmuz 2025
- Endüstri Mühendisliği mezunları Pazar kahvaltısında bir araya geldi…01 Temmuz 2025
- "Bir Kalite Kontrol Aracı Olarak Tasavvuf" konuşuldu01 Temmuz 2025
- Aileyi ayakta tutan 4 kavram!01 Temmuz 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Uyku bedeni, rüya ise ruhu dinlendirir!”30 Haziran 2025
- Başarının sırrı "Yapay zekâ ile akıllı çalışmak"!28 Haziran 2025
- Engelli bireylerin bağımsız bir yaşam sürmeleri için rehabilitasyon şart!27 Haziran 2025
- Panikatak yok ama sürekli kaygı ve endişe var!26 Haziran 2025
- Kanıta dayalı ergoterapi uygulamaları etkinliğinin 8’incisi düzenlendi26 Haziran 2025
- Haydi Tut Elimi Derneği 2025 Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi26 Haziran 2025