Sağlımızı tehdit eden vektörleri sanat ile anlattılar
Giriş23 Şubat 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Üsküdar Üniversitesi, halk sağlığı konusunda akademisyen ve öğrencilerin farkındalığını arttırmak ve yeni nesilde vektörlere karşı bilinç oluşturmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimi ile ortaklaşa bir farkındalık organizasyonu düzenledi. Üniversitelere yönelik başlatılan çalışmanın ilki Üsküdar Üniversitesinde yapıldı. Organizasyona Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ile ÜSGÜMER ve ÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan da katıldı.
Amaç vektörel kaynaklı hastalıklara dikkat çekmek
Sıtma, tifüs, sarıhumma, ensefalit gibi hastalıklar, gelişen teknolojiye rağmen birçok ülkede büyük tehlike oluştururken, vektörlerle taşınan hastalıkların birçoğuna karşı aşı ile korunmanın mümkün olmaması, vektörlerin insan sağlığı için büyük tehdit oluşturmasına neden oluyor. Ayrıca dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin vektör kaynaklı hastalıklardan hayatını yitirmesi dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütünün yayınları listesinde de vektörler kaynaklı hastalıklar en önemli hastalıklar grubunda gösteriliyor.
Tiyatro, müzik, sanatla en güzel farkındalık oluşturulması hedefleniyor
Vektörlerle mücadelede, bilinçsiz olan ve çaresiz kalan bireylere karşı eğitici ve öğretici içeriğe sahip farkındalık organizasyonunda; halk sağlığı ve vektörlerle mücadele konusunda katılımcılar bilinçlendirilecekken, birbirinden ilginç sahne tasarımı ve kostümlerle sergilenen oyunlar, müzikler, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Halk sağlığı konusunda bir ilk
Üsküdar Üniversitesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sanatsal anlamda gerçekleştireceği halk sağlığı ile vektörler konusundaki farkındalık çalışması, üniversiteler arasında bir ilk olarak dikkat çekti. İlki Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışma diğer üniversitelere de taşınacak.
- En son haberler
- Başarının sırrı "Yapay zekâ ile akıllı çalışmak"!28 Haziran 2025
- Engelli bireylerin bağımsız bir yaşam sürmeleri için rehabilitasyon şart!27 Haziran 2025
- Panikatak yok ama sürekli kaygı ve endişe var!26 Haziran 2025
- Kanıta dayalı ergoterapi uygulamaları etkinliğinin 8’incisi düzenlendi26 Haziran 2025
- Haydi Tut Elimi Derneği 2025 Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi26 Haziran 2025
- Ebelik bölümünde yemin töreni coşkusu26 Haziran 2025
- Tarih öğrencileri akademik ve bilimsel sunum pratiği ile mezun oluyor26 Haziran 2025
- Çocuğunuz çevresel uyaranlara yeteri kadar maruz kalıyor mu?26 Haziran 2025
- Ergenlerde ekran süresi 9 saati buluyor!26 Haziran 2025
- Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"25 Haziran 2025