Tarhan: 'Manevi ekimler olmadan maddi filizler yeşermiyor'
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Akademi Risale ve Akademik Araştırmalar Vakfı ile birlikte düzenlediği 'Uluslararası Said Nursi ve Mevlana Sempozyumu' na konuşmacı olarak katıldı. Programda Akıldan Kalbe Mevlana ve Bediüzzaman Modelleri" konulu konferans veren Tarhan, iki değerinde hem akıl hem de kalp yolunu kullandıklarını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan sempozyuma uluslararası düzeyde çok sayıda akademisyen katıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Akademi Risale ve Akademik Araştırmalar Vakfı ile birlikte düzenlediği 'Uluslararası Said Nursi ve Mevlana Sempozyumu' na Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katıldı. Mesnevi okumalarının ardından katılımcılara Akıldan Kalbe Mevlana ve Bediüzzaman Modelleri" başlıklı konferans veren Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sempozyumun iki güzelliği bileştiren bir yönünün olduğuna dikkat çekerek her yıl devamının yapması gerektiğini söyledi. Konuşmasında Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsanlara yüksek idealler vermişler. Anadolu insanını kanatlandırmışlar. Necip Fazıl'ın sarıklı mücahitler dediği isimler. Medeniyet projesi başlatmışlar. Onları anlamak için yaşadıkları dönemleri iyi anlamak lazım. Mevlana dönemi de Bediüzzaman'ın dönemi de fetret devridir. Bu tür baskı dönemlerinde genelde şiddetle tepki verilir. Ama Bediüzzaman müsbet hareketle cevap veriyor. Mevlana zamanında da Moğollara karşı zamanının müsbet hareket metodunu seçmiş.
Bediüzzaman yanmış, yandırmış ama tütmemiş. Birçok kimsenin aydınlanmasına yol açmış. Manevi ekimler olmadan maddi filizler yeşermiyor. Ektikleri tohumlar yavaş yavaş meyve vermeye başladı. Her ikisi de hem akıl hem kalp yolunu kullanıyor.
- En son haberler
- Sağlıktan çok görünüm kaygısıyla dişlere müdahale ediliyor!04 Şubat 2025
- Ruh beden kavşağı ön beyin mi?04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile “Akla Ziyan” Ekotürk TV’de başlıyor!04 Şubat 2025
- Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…04 Şubat 2025
- Tatil sonrası okula dönüşte çocuklar kaygı yaşayabilir!03 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nazife Güngör: “İnsanı önceleyen bir kalite anlayışı…”03 Şubat 2025
- Psikolojik dayanıklılık kanserle mücadelede önemli…03 Şubat 2025
- Üsküdar mezunu Nursena Balatekin’den rüyalarla yapılan bir terapi hikayesi…03 Şubat 2025
- Çocukta tanrı kompleksi03 Şubat 2025
- Yetersiz ve dengesiz beslenme psikiyatrik hastalık riskini artırabiliyor!31 Ocak 2025