Toplumu Anlama ve Davranış Geliştirme Teknikleri Konferansı düzenliyor
Giriş24 Kasım 2016
Güncelleme10 Nisan 2023

Üsküdar Üniversitesi, İpsos ve (n)Beyin işbirliği ile 7 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek Toplumu Anlama ve Davranış Geliştirme Teknikleri Konferansı’nda bilim insanları, akademisyenler ve araştırmacılar bir araya gelecek.
Ankara Hilton Garden Inn’de düzenlenecek konferansta Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meltem Narter ise “Sosyal Davranış” başlıklı bir konuşma yapacak ve “Bireyin etkin davranış süreçlerinden biri olan sosyal davranış nedir?”, “Sosyal davranış sadece bireye has bir davranış mıdır? Toplum bunun neresinde yer alır?” ve “Sosyal davranışı etkileyen toplumsal unsurlar nelerdir? Nasıl yapılanırlar?” sorularına yanıt verecek.
Prof. Dr. Sinan Canan “Davranış ve Beyin” ilişkisini anlatacak
Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan ise “Davranışlar ve Beyin” başlıklı sunumunda “Bireysel ve sosyal davranışların sade kodları” na değinecek, “Bireyin karar verme süreçleri beyinde nasıl işler ve bireye yapılan psikolojik ve sosyolojik etkiler nasıl davranışa dönüşür?” sorularını yanıtlayacak.
Toplumu Anlama ve Davranış Geliştirme Teknikleri Konferansı, merkezi Fransa olan ve 87 ülkede faaliyetlerini sürdüren Ipsos’un uzmanlık alanlarından biri olan Sosyal Araştırmalar Enstitüsü ve bilim ile insan arasındaki mesafeyi kaldırarak bilimsel bilginin bireyin var olan potansiyelini ortaya çıkarmada ve onu en üst seviyeye taşımada nasıl kullanılabileceğini anlatmayı hedefleyen [n]Beyin‘in içerik sağlayıcılığında gerçekleşecek.
Bireyler tüm potansiyellerini kullanarak ideal toplumu oluşturulabilir mi?
Kamu kurum ve kuruluşlarından yetkili ve uzmanların katılacağı konferans, aynı zamanda öğrenci, alanında uzman kişiler, araştırmacılar ve bilim insanlarına da açık olacak. Konferansta; insan beyni, toplum psikolojisi ve toplum sosyolojisi üzerinden, toplumdaki bireylerin karar verme evrelerinin altında yatan sebepler ortaya konulacak ve böylece bireylerin tüm potansiyellerini kullanabilen ideal toplumu oluşturmaları yönünde nasıl yönlendirilebilecekleri üzerinde durulacak.
Kayıt ve detaylı bilgi için:
E-posta: [email protected]
Telefon: 0312 428 08 67
- En son haberler
- Başarının sırrı "Yapay zekâ ile akıllı çalışmak"!28 Haziran 2025
- Engelli bireylerin bağımsız bir yaşam sürmeleri için rehabilitasyon şart!27 Haziran 2025
- Panikatak yok ama sürekli kaygı ve endişe var!26 Haziran 2025
- Kanıta dayalı ergoterapi uygulamaları etkinliğinin 8’incisi düzenlendi26 Haziran 2025
- Haydi Tut Elimi Derneği 2025 Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi26 Haziran 2025
- Ebelik bölümünde yemin töreni coşkusu26 Haziran 2025
- Tarih öğrencileri akademik ve bilimsel sunum pratiği ile mezun oluyor26 Haziran 2025
- Çocuğunuz çevresel uyaranlara yeteri kadar maruz kalıyor mu?26 Haziran 2025
- Ergenlerde ekran süresi 9 saati buluyor!26 Haziran 2025
- Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"25 Haziran 2025