60 dakikada şizofreniye dair her şey konuşuldu!
Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “II. 60 Dakikada Şizofreni Paneli”nde şizofreniye dair her şey konuşuldu. Sosyal desteğin önemine dikkat çekilen panelde bu kişilerin toplum dışına itilmemesi gerektiğini vurgulandı.
Panele Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Hüseyin Ünübol, Avrasya Şizofreni Derneği üyelerinden Giray Savaşer, Murat Yecal ve Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden Sümeyra Savaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba şizofreni hastalarının davranışlarından bahsederek bu hastalığın seyrinde en önemli etkinin sosyal destek olduğunu söyledi. Sosyal desteğin psikolojik bir destek olduğunu belirten Akbaba, sosyallikten kopan hastanın normalin dışına çıkabileceğini kaydetti.
Panelistlerden Yrd. Doç. Dr Hüseyin Ünübol, şizofreninin yanlış bilinen ve etiketleme sürecini yansıtan bir hastalık olduğunu belirterek hastaların toplumun getirdiği zorluklarla mücadele ettiklerini kaydetti.
Avrasya Şizofreni Derneği üyelerinden Giray Savaşer ve Murat Yecal, kendi hayat hikâyelerini anlatarak derneğe nasıl üye olduklarını ve dernekte nasıl vakit geçirdiklerinden bahsetti.
Üsküdar Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencilerinden Sümeyra Savaş ise bu derneğe iki senedir gönüllü olarak gittiğini burada birçok etkinlik yaptığından bahsetti. Şizofreni hastalığını öğrenmek amacıyla dernek çalışmalarına katıldığını anlatan Savaş, hastalığa ön yargıyla yaklaşılmaması gerektiğini söyledi.
II. 60 Dakikada Şizofreni Paneli, İşaret Dili Konseri ile sona erdi.
ÜHA
- En son haberler
- Türkiye’nin sayılı örneklerinden olan Ortodonti ve Pedodonti laboratuvarları açıldı05 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Vesvese beyin kimyasını bozuyor”05 Şubat 2025
- Siri davası yeni soruları gündeme getirdi!05 Şubat 2025
- Tıp öğrencileri ‘Hekimlikte Kariyer Günü 1’ etkinliğinde gelecek planlarını şekillendirdi05 Şubat 2025
- Sağlıktan çok görünüm kaygısıyla dişlere müdahale ediliyor!04 Şubat 2025
- Ruh beden kavşağı ön beyin mi?04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile “Akla Ziyan” Ekotürk TV’de başlıyor!04 Şubat 2025
- Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…04 Şubat 2025
- Tatil sonrası okula dönüşte çocuklar kaygı yaşayabilir!03 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nazife Güngör: “İnsanı önceleyen bir kalite anlayışı…”03 Şubat 2025