“Aileler Üniversitede” Projesi, ilk 20’de yer aldı
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan liderliğinde gerçekleştirilen “Aileler Üniversitede” Projesi; toplumun temeli olan bireylerin sağlıklı aileler kurabilmesi için gerekli psikolojik olgunluğu sağlamak ve aileyi güçlendirmek amacıyla bilimsel çalışmalara dayalı, koruyucu ve iyileştirici faaliyetleri kapsayan “Bilinçli Birey, Sağlıklı Aile, Güçlü Toplum” modelini oluşturan sosyal etkisi yüksek, öncü ve örnek bir proje olarak tanımlanıyor.
Seçici kurula sunulmaya hak kazandı
Üsküdar Üniversitesi ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Hastanesi tarafından hayata geçirilen Aileler Üniversitede Sosyal İnovasyon Projesi, Sağlık Bakanlığı 8. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde “En İyi Uygulama Ödülü” kategorisinde 200’den fazla proje arasında ilk 20’ye girmeyi başararak seçici kurula sunulmaya hak kazandı.
“Aileler Üniversitede” projesi bireylerin ruh sağlığına yönelik " bilinçli birey, sağlıklı aile, güçlü toplum" mottosu ile toplumun ruh sağlığına pozitif katkı sağlayan ve farkındalık oluşturan sosyal inovasyon projesi olarak hayata geçirildi.
İstanbul Valiliği ile ortak yürütüldü
Hem pilot eğitimlerde hem de İstanbul Valiliği ortaklığı ile yürütülen eğitimlerde kayıtlar dolduktan sonra bile başvuruların devam etmesi, yanı sıra farklı il ve ilçelerden de taleplerin gelmesi, Aileler Üniversitede Projesi’nin sağlıklı aile yapısının korunması konusunda hem hedef kitlede hem de nihai yararlanıcılarda etkili ve etkin farkındalık oluşturdu. Proje içeriğini oluşturan çalışmalar temelde; insanın, doğası gereği birçok beceri ve potansiyel ile donatılmış olduğu temel varsayımını benimseyen Pozitif Psikoloji ilkelerinden hareketle, topluma da bu bakış açısını yerleştirmeyi hedefledi.
Yenilikçi çözümler üretiliyor
“Sosyal İnovasyon Projeleri”, sosyal bir ihtiyaca mevcut çözümlerden daha iyi bir şekilde cevap verirken aynı zamanda toplumun yeteneklerini geliştirerek sosyal, ekonomik ve çevresel kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan ve yenilikçi çözümler üreten sosyal projelerdir. Aileler Üniversitede Projesi; evlilik ve aile yaşam döngüsünün tüm evrelerindeki bireylere, çiftlere ve ailelere yönelik olarak, hem koruyucu, önleyici hem de geliştirici ve iyileştirici çalışmaları kapsayacak bütüncül bir proje olması mantığı üzerine kuruldu.
Hastanelere önemli görevler düşüyor
Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında "Kurumsal Hizmetler" boyutu "Sosyal Sorumluluk" bölümü içerisinde "Hastane, toplumun sağlık yapısı ve genel sağlık sorunlarını dikkate alarak sağlığın teşviki ve geliştirilmesi ile ilgili programlar düzenlemelidir" ifadeleri yer alıyor. Standart kapsamında geliştirilecek programlardan biri de "Toplumun ruh sağlığı ile ilgili farkındalık ve bilgi düzeyinin artırılmasıdır."
Aileler Üniversitede Projesi hakkında: https://cdn.npistanbul.com/aile-universitesi/neden-aileler-universitede
Kalite Kongresi hakkında: https://www.kalitekongre2022.org/
- En son haberler
- Türkiye’de bir ilk! 26 bin 400 çocuğun göz taraması yapıldı08 Ocak 2025
- Çocuklar için güvenli diş tedavisi nasıl olmalı?08 Ocak 2025
- Arabesk müzik türü değil, kitlesel bir olay!08 Ocak 2025
- “STK’lar Üniversite’de” Projesi kapanış programı gerçekleştirildi08 Ocak 2025
- Kötülük aşısı küçük yaşta yapılmalı!08 Ocak 2025
- İnsan Kaynakları Mülakat Simülasyonu yapıldı07 Ocak 2025
- Uluslararası Af Örgütü son yayınladığı rapor ile İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırımı gözler önüne seriyor…07 Ocak 2025
- “Tasarımda Kariyer ve Eğitim” etkinliği düzenlendi07 Ocak 2025
- Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri çalışmalarıyla dikkat çekiyor...07 Ocak 2025
- Doç. Dr. İbrahim Arslan: “Yeni bir çözüm süreci ifadesi için henüz çok erken!”07 Ocak 2025