Bugün Felsefecilere daha fazla ihtiyaç var!
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu katıldığı çalıştayda Türkiyedeki felsefe çalışmaları, felsefenin geleceği ve dünya sorunları karşısında felsefenin yaklaşımına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ömerustaoğlu özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasının bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen Mehmet Karasan ve Türkiyede Felsefe Çalışmaları Çalıştayına katılan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, Felsefenin Türkiyedeki çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda söz alan Prof. Dr. Ömerustaoğlu, Türkiye'de felsefe çalışmaları, felsefe mezunlarının istihdamı ve felsefenin geleceği üzerine bazı açıklamalarda bulundu.
Aklın en derin kaynağı olan felsefenin dünya sorunları karşısında ne gibi çözümler üretebileceği üzerine de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu özellikle bugünlerde felsefecilere daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Yaptığı konuşmada Ömerustaoğlu şunları söyledi.
Özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasına ihtiyaç var. Dedi.
Toplumda felsefe algısı, yükseköğretimde felsefe eğitimi, felsefenin insan yaşamındaki yeri ve varoluşsal sorunlar üzerine de bilgiler veren Ömerustaoğlunun konuşması toplantıya katılan akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
- En son haberler
- Havuzdan maymun çiçeği virüsü bulaşır mı?06 Eylül 2024
- Medya araçları, kişilerin nasıl davranması gerektiğini empoze ediyor!06 Eylül 2024
- Duygularınıza yenilmeyin, önce bilgiyi teyit edin!06 Eylül 2024
- Çocuklarınızın omuz hizasında fark varsa dikkat!06 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sosyal medyanın kolay ulaşılır olması risk oluşturuyor”05 Eylül 2024
- Bağımlılık ile Mücadele Çalışmaları Komite Toplantısı gerçekleştirildi05 Eylül 2024
- Masum görünen büyük tehlike: Uyku keki Bağımlılığa giden yol masum görünen ürünlerle başlıyor!05 Eylül 2024
- Küresel tembellik mi neden?05 Eylül 2024
- Çocukların güvenliği için ‘güvenlik kültürü’ oluşturulması şart!05 Eylül 2024
- Diş Fırçalama Alışkanlığı Çocuklarda Küçük Yaşta Başlamalı04 Eylül 2024