Bugün Felsefecilere daha fazla ihtiyaç var!
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu katıldığı çalıştayda Türkiyedeki felsefe çalışmaları, felsefenin geleceği ve dünya sorunları karşısında felsefenin yaklaşımına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ömerustaoğlu özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasının bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen Mehmet Karasan ve Türkiyede Felsefe Çalışmaları Çalıştayına katılan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, Felsefenin Türkiyedeki çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda söz alan Prof. Dr. Ömerustaoğlu, Türkiye'de felsefe çalışmaları, felsefe mezunlarının istihdamı ve felsefenin geleceği üzerine bazı açıklamalarda bulundu.
Aklın en derin kaynağı olan felsefenin dünya sorunları karşısında ne gibi çözümler üretebileceği üzerine de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu özellikle bugünlerde felsefecilere daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Yaptığı konuşmada Ömerustaoğlu şunları söyledi.
Özellikle demokrasi ve insan hakları, ayrımcılıkla mücadele, birlikte yaşama ve uygulamalı etik konularında felsefecilerin daha fazla çalışma yapmasına ihtiyaç var. Dedi.
Toplumda felsefe algısı, yükseköğretimde felsefe eğitimi, felsefenin insan yaşamındaki yeri ve varoluşsal sorunlar üzerine de bilgiler veren Ömerustaoğlunun konuşması toplantıya katılan akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
- En son haberler
- Sigara, ağız ve diş sağlığını birçok açıdan etkiliyor!15 Ocak 2025
- Öğretmenlik mesleği profesyonel bir meslektir!15 Ocak 2025
- Prof. Dr. Tarhan "Tıpta Öncüler" kitabında…14 Ocak 2025
- Dünyanın Görünmeyen Çehresi, Yeni Dünyanın Kör Noktası: “Filistin”14 Ocak 2025
- Meme kanseri farkındalığına dikkat çekildi14 Ocak 2025
- Ergoterapi, okul başarısını artırmada da etkili…14 Ocak 2025
- İmtihan için gönderilmiş bir özgür irademiz var!14 Ocak 2025
- Suikastlar, patlamalar, yangınlar tesadüf mü?14 Ocak 2025
- Hayalleri gerçeğe dönüştürmenin psikolojisi13 Ocak 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sıkıntıdan korkmayın!”13 Ocak 2025