Gıda sektöründe yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor
Giriş30 Haziran 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle geliştirilen İstanbul Protein Araştırma ve İnovasyon Merkezi PROMER'in kuruluş başvurusu Yüksek Öğretim Kurumu YÖK tarafından onaylandı. Kurulan merkez kapsamında İstanbul bölgesinde öncelikli olarak gıda sektöründe kullanılan enzimler olmak üzere, ülkemize ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve yerli üretiminin gerçekleştirilmesi için gerekli AR-GE ortamını sağlayarak teknolojilerin geliştirilmesi ve bu konuda çalışacak yerli işletmelerin ilgili AR-GE ve inovasyon çalışmalarını arttırmalarını destekleyecek bilgi ve teknoloji üretimi ve ortaya çıkacak olan yerli ürünlerin ticarileşmesi hedefleniyor.
Merkezin müdürlüğü görevini Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunç Çatal, müdür yardımcılığı görevini de Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vildan Enisoğlu Atalay yürütecek.
Kuruluşundan bu yana çok sayıda benzer projeye imza atan, hem teknoloji geliştirip hem de nitelikli kadrolar yetiştiren Üsküdar Üniversitesi, PROMER ile birlikte yine çok önemli çalışmalara imza atacak.
Proje aşamasında üç temel amaca odaklanan PROMER'in öncelikleri şu şekilde belirlendi.
• Gıda sektöründe kullanılmak üzere ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve daha sağlıklı ve güvenilir olan yerli üretiminin gerçekleştirilmesi.
• Üniversite ve sanayi arasında işbirliği sağlayarak aradaki bilgi akışını hızlandırmak ve neticesinde Ar-Ge imkânlarını arttırıp nitelikli personel yetiştirerek yerli ürünlerin üretileceği platformu oluşturmak.
• Oluşturulacak kuluçka merkezi ile tüm Türkiye’den protein alanında çalısmak isteyen öğrenciler bu merkezde toplanarak ortak çalışma fırsatı bulacak, projelerini bu merkezde yürütebilecek, kendi firmalarını kuracak veya projelerini yatırımcıya ulaştıracakları platform oluşturmak.
PROMER'de geliştirilecek birçok projenin ülkemizde yepyeni çalışmalara öncülük etmesi de hedefleniyor.
- En son haberler
- Sosyal medyada özgürlüğün fazlası toksik etki yapıyor!05 Şubat 2025
- Türkiye’nin sayılı örneklerinden olan Ortodonti ve Pedodonti laboratuvarları açıldı05 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Vesvese beyin kimyasını bozuyor”05 Şubat 2025
- Siri davası yeni soruları gündeme getirdi!05 Şubat 2025
- Tıp öğrencileri ‘Hekimlikte Kariyer Günü 1’ etkinliğinde gelecek planlarını şekillendirdi05 Şubat 2025
- Sağlıktan çok görünüm kaygısıyla dişlere müdahale ediliyor!04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Sevda Asqarova, British Journal of Occupational Therapy’ye davet edildi04 Şubat 2025
- Ruh beden kavşağı ön beyin mi?04 Şubat 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile “Akla Ziyan” Ekotürk TV’de başlıyor!04 Şubat 2025
- Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…04 Şubat 2025