Koronavirüse Karşı Psikolojik Bağışıklık Mümkün Mü?
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit'e özel röportaj verdi. Tarhan, herkesin merak ettiği 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusuna dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, koronavirüsün düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit’e verdiği özel röportajda, 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusunun cevabını verdi.
“Psikolojik bağışıklığı yüksek kişiler Covid'e daha dirençli”
Dünyayı saran koronavirüs salgınıyla ilgili hala insanlar üzerindeki korkunun devam ettiğini belirten Tarhan, psikiyatri kliniklerine başvuruların arttığını ifade etti. İnsanların vücudunda psikolojik bağışıklık sistemi olduğunu vurgulayan Tarhan, “Psikolojik sağlamlığı olan kişilerin psikolojik bağışıklığı daha yüksek olur. Covid’e karşı daha dirençlidirler.” ifadelerini kullandı.
Tarhan, “Kişi stres yönetimini biliyorsa, hayattaki zorluklara karşı sorun çözme becerisini geliştirmişse, bu kişilerin psikolojik sağlamlığı yüksek düzeyde oluyor.” şeklinde konuştu. Yaşanılan her acıyı, stresi bir aşı olarak görülmesi gerektiğini savunan Tarhan, bu şekilde pandemiyle ilgili yaşanan paniğin daha rahat atlatılacağını ve pandemiden güçlenerek çıkılacağını söyledi.
“Covid'i düşman olarak görmeyin”
Tarhan konuşmasının devamında Covid’in düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti. “Covid’i düşman olarak görmeyeceğiz. Bir rüzgâr olarak görüp bundan nasıl faydalanırım diyeceğiz.” şeklinde konuşan Tarhan, “Bunu yapabilmemiz psikolojik bağışıklığımızın, psikolojik sağlamlığımızın ayakta kalması için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeni Akit
Haberin linki: https://www.yeniakit.com.tr/haber/nevzat-tarhan-yeni-akite-konustu-koronaviruse-karsi-psikolojik-bagisiklik-mumkun-mu-1417478.html
- En son haberler
- Gripten korunmanın en iyi yolu aşı olmak…04 Ekim 2024
- İsrail’in büyük taarruz planında hangi ülkeler var?04 Ekim 2024
- Yalnızlık yaşlı bireylerde ciddi sorunlara neden olabiliyor!03 Ekim 2024
- Yüksek lisans öğrencilerinin desteklenmeye değer başarıları…03 Ekim 2024
- Üsküdar’da 2024 – 2025 Yılı Akademik Kurul Toplantıları başladı…03 Ekim 2024
- “Üsküdar Store”, online üniversite mağazası hayata geçti!03 Ekim 2024
- Kifoz uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor!02 Ekim 2024
- Psikolojik danışmanlığın dünü, bugünü ve yarını konuşuldu02 Ekim 2024
- Yaşlılıkta düzenli diş muayenesi önemli!02 Ekim 2024
- Üsküdar Üniversitesi’nden, Nöro-Teknoloji alanında küresel ortaklık!02 Ekim 2024