Koronavirüse Karşı Psikolojik Bağışıklık Mümkün Mü?
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit'e özel röportaj verdi. Tarhan, herkesin merak ettiği 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusuna dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, koronavirüsün düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Akit’e verdiği özel röportajda, 'Koronavirüse karşı psikolojik bağışıklık mümkün mü?' sorusunun cevabını verdi.
“Psikolojik bağışıklığı yüksek kişiler Covid'e daha dirençli”
Dünyayı saran koronavirüs salgınıyla ilgili hala insanlar üzerindeki korkunun devam ettiğini belirten Tarhan, psikiyatri kliniklerine başvuruların arttığını ifade etti. İnsanların vücudunda psikolojik bağışıklık sistemi olduğunu vurgulayan Tarhan, “Psikolojik sağlamlığı olan kişilerin psikolojik bağışıklığı daha yüksek olur. Covid’e karşı daha dirençlidirler.” ifadelerini kullandı.
Tarhan, “Kişi stres yönetimini biliyorsa, hayattaki zorluklara karşı sorun çözme becerisini geliştirmişse, bu kişilerin psikolojik sağlamlığı yüksek düzeyde oluyor.” şeklinde konuştu. Yaşanılan her acıyı, stresi bir aşı olarak görülmesi gerektiğini savunan Tarhan, bu şekilde pandemiyle ilgili yaşanan paniğin daha rahat atlatılacağını ve pandemiden güçlenerek çıkılacağını söyledi.
“Covid'i düşman olarak görmeyin”
Tarhan konuşmasının devamında Covid’in düşman olarak görülmesi durumunda bağışıklık sisteminin geliştirilemeyeceğini belirtti. “Covid’i düşman olarak görmeyeceğiz. Bir rüzgâr olarak görüp bundan nasıl faydalanırım diyeceğiz.” şeklinde konuşan Tarhan, “Bunu yapabilmemiz psikolojik bağışıklığımızın, psikolojik sağlamlığımızın ayakta kalması için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeni Akit
Haberin linki: https://www.yeniakit.com.tr/haber/nevzat-tarhan-yeni-akite-konustu-koronaviruse-karsi-psikolojik-bagisiklik-mumkun-mu-1417478.html
- En son haberler
- Sürücü belgesi yetmez, trafik kültürü eğitimi şart!06 Mayıs 2025
- Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı…05 Mayıs 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Dijitalleşme tehdit değil fırsattır”05 Mayıs 2025
- Üsküdar’ın 21 öğrenci kulübü ÜNİDES desteği almaya hak kazandı!05 Mayıs 2025
- ‘Gerçek yüzüm ortaya çıkacak’ korkusu!05 Mayıs 2025
- Duyguca zeki olabilmek…05 Mayıs 2025
- Zor ama insanı geliştiren bir meslek!03 Mayıs 2025
- “Biz Radyoyu Çok Sevdik” belgeseli Üsküdar İletişim’de03 Mayıs 2025
- ‘Future Talks’ da sosyal bilimler ve doğa ilişkisi konuşuldu03 Mayıs 2025
- Diş Protez Teknikerliğinde kariyer planlaması nasıl olmalı?03 Mayıs 2025