‘Ulusal Yetenek ve Mentor Ağı Projesi’ akademisyenlere anlatıldı
Giriş07 Ağustos 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
Üsküdar Üniversitesi tarafından üstün yetenekli çocuklar ve gençlerin potansiyellerini değerlendirmelerine imkân sağlayacak proje hayata geçiyor. 12-17 yaş arasındaki özel yetenekli gençlerin mentor akademisyenler ile bir araya gelerek ortak çalışma yapmasını amaçlayan proje tanıtım toplantısının ardından akademisyenlere anlatıldı.
Geçtiğimiz aylarda tanıtım toplantısı gerçekleştirilen ‘Ulusal Yetenek ve Mentorluk Ağı Projesi’ bu kez akademisyenlere anlatıldı.
Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda akademisyen katıldı.
Rektör Danışmanı Halide İncekara'nın da bulunduğu toplantıda ilk olarak Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ünübol, projeye ilişkin katılımcılara bilgi verdi.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise projenin öneminin ve ülke için neden gerekli olduğunun altını çizdi. Gençlere girişimcilik, pozitif psikoloji içeren eğitimlerin de verilmesi amaçlanan projeye tüm akademisyenleri destek vermeye davet eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan önemli değerlendirmelerde bulundu.
Çocukların zihnine proje tohumlarının atılması gerekliliğini vurgulayan Tarhan, arabam, evim olsun yeter gibi maddi hedeflerden ziyade çocuklara bu ülke, bu dünya ve insanlık için ne üretmeliyim gibi daha soyut hedefler aşılamak gerektiğini kaydetti. Çocuklarımıza hayal kurdurtmayı başarmamız gerekir diyen Tarhan, bu proje ile bunların mümkün olduğunu söyledi. Tarhan, tüm akademisyenleri projeye destek vermeye davet etti.
Projeye ilişkin ayrıntılı bilgi için:
https://www.yetenekvementoragi.com/
- En son haberler
- Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!21 Nisan 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Dijital nesle dijital ebeveynlik gerekiyor”21 Nisan 2025
- Kick Boks Türkiye Şampiyonasında altın madalya Üsküdar’ın!21 Nisan 2025
- Üsküdar Üniversitesinde Bilim İletişimi Koordinatörlüğü kuruldu21 Nisan 2025
- Türk Devletleri Teşkilatı simülasyonunda Uluslararası İlişkiler deneyimlendi21 Nisan 2025
- Prof. Dr. Muhsin Konuk Eskişehir’de öğrencilerle bir araya geldi21 Nisan 2025
- Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!21 Nisan 2025
- Kişinin en çok önem verdiği konu neyse, vesvese oradan doğuyor!21 Nisan 2025
- Prof. Dr. Nazife Güngör: "Bir deli bir kuyuya taş atar…"21 Nisan 2025
- Güncel Ayak Analizi Teknikleri ele alındı19 Nisan 2025