Üsküdar Üniversitesi AR-GE Olanakları Değerlendirildi
Üsküdar Üniversitesi AR-GE ve Yenilik Politikaları (ARGEYEP) Direktörlüğü tarafından düzenlenen “AR-GE ve Proje Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.
Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi akademik ve idari personellerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda AR-GE ve proje çalışmalarında izlenecek yol haritası üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Hedefim beş sene sonra global oyuncu olmak”
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan AR-GE konusunda hedefinin beş sene sonra global oyuncu olmak olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı; “Bu toplantıdan sonra AR-GE’ye bakış açımız değişiyor. Bakış açımızı değiştirirsek ancak ölüm vadisinden çıkarız. Ayrıca hocalarımızın da Fab-Lab’ı olmalı. Bunları yapalım çünkü birçok keşifler oradan çıkacak. Hedefim beş sene sonra global oyuncu olmak. Ben Türkiye’yi değil daha üstünü hedefliyorum. Emin olun global oyuncu olmak paradan daha kıymetli. Biz iyi ve topluma faydalı bir iş çıkaralım, kazanç ardından gelir. Çünkü kazanç başarıyı takip eder. İşimizi iyi yapalım, global oyuncu olmayı hedefleyelim, kendi çabalarımızla bir şeyler yapalım. Böyle projelerde motivasyon çok önemli. Onun için takım olmamız ve takım ruhuyla ve gönüllülük esasıyla heyecanlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. O yüzden bu heyecanı hissetmekte fayda var.” Dedi.
Halime Usta Yoğun: “Hedef için gerçekleştirmemiz gereken basamaklar var”
AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörü Halime Usta Yoğun, Üsküdar Üniversitesinde AR-GE ekosistemini kurarak tüm Türkiye’de bir marka haline getirilmesi gerektiğini belirterek; “Yeni projeler tetiklememiz lazım. Bu projeler kapsamında da yüksek lisans ve doktora öğrencilerini çalıştırmamız gerekiyor. Bu hedefi yakalamak için gerçekleştirmemiz gereken basamaklar var. Bu basamaklar; bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, ekonomik katkı ve ticarileşmedir.” Dedi.
Hedef ilk 50 üniversitenin içine girmek!
TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinin neden önemli olduğuna dair bilgilendirmelerde de bulunan Yoğun; “Hedef, ilk 50 üniversite içerisine girebilmek. Bunu yapabilirsek TÜBİTAK’ın büyük fonlarını alabileceğiz ve araştırma üniversitesi kategorisine girebileceğiz. TÜBİTAK’ın 1513 mükemmeliyet merkezi, yeni açılan büyük ölçekli AR-GE fonlarının çoğunu ilk 50 üniversite içerisinde olan üniversitelere dağıtıyor.” İfadelerini kullandı.
Toplantı soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
- En son haberler
- Sigara, ağız ve diş sağlığını birçok açıdan etkiliyor!15 Ocak 2025
- Öğretmenlik mesleği profesyonel bir meslektir!15 Ocak 2025
- Prof. Dr. Tarhan "Tıpta Öncüler" kitabında…14 Ocak 2025
- Dünyanın Görünmeyen Çehresi, Yeni Dünyanın Kör Noktası: “Filistin”14 Ocak 2025
- Meme kanseri farkındalığına dikkat çekildi14 Ocak 2025
- Ergoterapi, okul başarısını artırmada da etkili…14 Ocak 2025
- İmtihan için gönderilmiş bir özgür irademiz var!14 Ocak 2025
- Suikastlar, patlamalar, yangınlar tesadüf mü?14 Ocak 2025
- Hayalleri gerçeğe dönüştürmenin psikolojisi13 Ocak 2025
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sıkıntıdan korkmayın!”13 Ocak 2025