Üsküdar Üniversitesi'nde cübbe heyecanı
Üsküdar Üniversitesinde beyin dâhil çeşitli organlarda programlanmış hücre ölümü konusu ve farklı birçok konuda önemli çalışmalar yürüten Doç. Dr. Tunç Çatal, doçent ünvanı aldı. Çatala cübbesini düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan giydirdi.
Üsküdar Üniversitesinde cübbe heyecanı vardı.
İrlanda Ulusal Üniversitesi (Galway) bünyesinde, Avrupa Birliği Marie Curie Araştırma programı kapsamında 2 yıl doktora üstü araştırmaları yapan, Üsküdar Üniversitesine yardımcı doçent olarak katılan Doç. Dr. Tunç Çatal, doçent ünvanı aldı.
Çatal için Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda anlamlı bir tören düzenlendi. Törene Üsküdar Üniversitesinin akademik personelinin tamamı katıldı.
Üsküdar Üniversitesinde beyin dahil çeşitli organlarda programlanmış hücre ölümü konusunda çalışmalar yürüten Çatala cübbesini Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan giydirdi. Tarhan ve diğer akademik kadro Çatalı tebrik etti.
Doç. Dr. Tunç Çatal;
Amerika Birleşik Devletleri Oregon Devlet Üniversitesinde mikrobiyal yakıt hücreleri konusunda doktora çalışmalarını İTÜ ile ortak yaparak, Türkiyede bu konudaki ilk çalışmaları İTÜ bünyesinde başlatmış ve Moleküler Biyoloji-Genetik ve Biyoteknoloji programını ilk doktora mezunu olarak tamamlamıştır.
İrlanda Ulusal Üniversitesi (Galway) bünyesinde, Avrupa Birliği Marie Curie Araştırma programı kapsamında 2 yıl aynı konuda doktora üstü araştırmalarını yaparak, Üsküdar Üniversitesine yardımcı doçent olarak 2012 Mart ayında katılmış ve 2013 Mart ayında Doçent ünvanı almıştır.
Üsküdar Üniversitesi bünyesinde, beyin dahil çeşitli organlarda programlanmış hücre ölümü konusunda da çalışmaları halen devam etmekte olup, hali hazırda Almanyada düzenlenen Uluslararası Biyoelektrokimya Kongresinde ve Rusyada düzenlenecek olan Uluslararası FEBS kongresinde bildirileri bulunmaktadır.
Çin Halk Cumhuriyetinde düzenlenecek olan 5. Dünya Hidrojen Teknolojileri Konvansiyonunda Üsküdar Üniversitesini oturum eş başkanı ve konuşmacı olarak temsil edecektir.
İngilizce ve Almanca bilen Doç. Dr. Tunç Çatal, Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakülte kurulu ve yönetim kurulu üyesi olup, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (Türkçe ve İngilizce) Erasmus koordinatörlüğünü yürütmekte ve ayrıca İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde de ders vermektedir.
Halen TÜBİTAK odaklı uluslararası ikili işbirliğine yönelik projeler başlatmaya çalışmaktadır.
- En son haberler
- “Sağlık Yöneticileri Günü” etkinliği düzenlendi02 Ocak 2025
- Kayserililerden Tarhan’a yoğun ilgi…02 Ocak 2025
- Türkiye'deki patlayıcı fabrikaları, güvenlik standartlarını karşılıyor mu?02 Ocak 2025
- Güne bir fincan kahveyle başlamak sağlıklı mı?02 Ocak 2025
- Yalnızlık ve rutin yaşam tarzı, yaşlanmayı hızlandırıyor!01 Ocak 2025
- Dijital çağda rahatsız edilmeme hakkı var!31 Aralık 2024
- 2025 Sağlıklı Yaşam Trendleri Neler?31 Aralık 2024
- “Ergoterapi ile Sınırlara Dokun ve Değiş” sempozyumu yapıldı31 Aralık 2024
- Ortez ve protez alanında 3D’nin önemi ele alındı31 Aralık 2024
- Çöplerinizi de siber saldırganlardan koruyun!31 Aralık 2024