Üsküdar Üniversitesi öğrencisi “diyabet” projesiyle birinci oldu.
Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin projeleriyle katıldığı “Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın” projesinde Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Emre Uzunhan, Geleceğe sağlıklı Adımlar Projesi” ile servis kategorisinde birinci seçildi.
Diyabet alanında geliştirdiği çözüm ve tedavi yöntemleri ile lider konumda olan Sanofi, üniversite öğrencileri arasında bu yıl ikinci kez “Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın” isimli proje yarışması düzenledi.
Üsküdar Üniversitesi öğrencisi birinci oldu
Diyabetli hastaların hayatlarını kolaylaştıracak fikirler üretilmesi amacıyla yapılan yarışmada Üsküdar Üniversitesi Perfüzyon Teknikleri Programı öğrencisi Emre Uzunhan, hazırladığı projesi ile servis kategorisinde birinci oldu.
“Geleceğe Sağlıklı Adımlar”
Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Emre Uzunhan ve Ege Üniversitesi öğrencisi Engin Can Yıldız ortak olarak geliştirdikleri proje, diyabetli hastalarla birlikte potansiyel diyabet hastaları ve tüm bireyleri diyabet hakkında bilinçlendirmek ve hastalığın kontrol altında tutulduğu takdirde sağlıklı bir yaşam sürmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyor.
Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Emre Uzunhan, Ege Üniversitesi öğrencisi Engin Can Yıldız ile beraber geliştirdikleri “Geleceğe sağlıklı Adımlar Projesi” ile 20’şer bin TL’lik ödülü de kazandı.
Uygulama insülin saatlerini, hekim randevularını hatırlatıyor!
Türkiye’de diyabet ile ilgili halkın bilinçlenme oranının % 27 olduğunu, bu kesimin de ya diyabet hastası ya da çevresinde bir diyabetli olan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Uzunhan, bu konuda farkındalık oluşturmak adına proje oluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda Diyabetle Yaşam Merkezi oluşturmayı hedeflediklerini belirten Uzunhan, merkezde hastaların şeker ölçümleri, tansiyon, diyabet hakkında eğitim çalışmaları yürütmeyi amaçladıklarını kaydetti. Oluşturdukları mobil uygulamada dia sosyal ve dia frend sekmeleri olduğunu ifade eden Uzunhan, uygulamanın kişiye insülin saatleri ve hekim randevularını da hatırlattığını söyledi.
- En son haberler
- Fazla harçlık, çocukların parayı değersiz görmesine neden olabiliyor!25 Eylül 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Psikoterapi, sadece davranışsal değil biyolojik düzeyde de beyni şekillendiriyor…”25 Eylül 2024
- Fikir gazeteciliğinden ticari medyaya Türkiye’de basın…25 Eylül 2024
- Üsküdar’da yeni akademik yıl oryantasyonları Tıp ve Diş ile başladı…25 Eylül 2024
- Türkiye'nin İlk Akıllı Akademik Performans Yönetim Sistemi "FTSmart" Yayında25 Eylül 2024
- Esad'ın af kararı, Suriyeli sığınmacıların geri dönüşüne etki edebilir mi?25 Eylül 2024
- İyi temizlenmeyen diş araları çürük riskini artırıyor25 Eylül 2024
- Yağmur ve su basmalarına karşı acil durum planı oluşturun!24 Eylül 2024
- Kulak tüpü ameliyatı gerektiren durumlar çocuklarda daha yaygın!24 Eylül 2024
- Erkek ve kadın narsisizmi farklı yaşıyor…23 Eylül 2024