Üsküdar’da depremzede ailelere psikolojik destek verildi
Aileler Üniversitede Projesi kapsamında gerçekleştirilen buluşmada NPİSTANBUL Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy ve Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, depremzede ailelerle sohbet etti. Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü ise çocuklara oyun terapiyle destek verdi.
Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Üsküdar Belediyesi ve NPİSTANBUL Hastanesi uzmanları tarafından depremzede ailelere ve çocuklarına yönelik psikolojik destek buluşması düzenlendi. Uzmanlar, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen afetzede ailelerle ve ailelerin çocuklarıyla buluştu.
Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi iş birliğinde hayata geçirilen Aileler Üniversitede Projesi’nin sürdürülebilirliği ve toplumsal katkısı kapsamında düzenlenen programda NPİSTANBUL Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy ve Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, çoğunluğu Hatay ve Kahramanmaraş’tan gelen afetzede ailelerle sohbet etti.
Zorluklar paylaşılarak aşılmalı
Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy, yaşanan afetin ve yarattığı travmanın büyüklüğüne değinerek içinden geçtiğimiz zorlu sürecin bıraktığı izlere değindi. Bu sürecin önce aile içinde, ardından da toplum içerisinde sağlanacak birlik ve beraberlikle aşılacağını kaydeden Demirsoy, bu süreçte duyguları yaşamaktan çekinilmemesi gerektiğini, bu duyguların gayet normal olduğunu ve hissedilen duyguların ifade edilerek paylaşılmasının sürecin daha sağlıklı bir şekilde aşılmasında yararı olacağını kaydetti.
Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın da içinden geçilen zorlu süreçte yapılması gerekenlere işaret etti. Taşkın, travmayla yaşamak ve kayıpların ardından yas süreci hakkında bilgi verdi. Taşkın, stres anında nefes egzersizlerini de uygulamalı olarak gösterdi.
İki saat süren programda uzmanlar, depremzede ailelerin pozitif iyi oluşlarına katkı sağladı. Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü ise çocuklara oyun terapiyle destek verdi.
- En son haberler
- Gençlerde kronik yalnızlık artıyor…03 Aralık 2024
- MS’in erken belirtileri genellikle sabit değildir!03 Aralık 2024
- Üsküdar Üniversitesi eğitim şampiyonları arasında!02 Aralık 2024
- Türkiye’nin ilk yakma resim sanatı kitabının yazarı Kırmızıgül, Üsküdarlı öğrencilerle buluştu02 Aralık 2024
- “Dealing with Challenging Behavior in the Classroom” etkinliği gerçekleşti02 Aralık 2024
- Beyin fabrika ayarlarına döner mi, hafızayı silmek mümkün mü?02 Aralık 2024
- Engelli bireylerin yakınları ruhsal sorunlara sürüklenebiliyor!02 Aralık 2024
- Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Gençlerle aynı dili konuşmak hiç zor değil!”02 Aralık 2024
- Prof. Dr. Tarhan: “Zihinsel süreçlerle beyindeki işleyiş arasında köprüye ihtiyaç var”30 Kasım 2024
- AIDS hakkında doğru bilgi, enfeksiyonun yayılmasını engellemede önemli!29 Kasım 2024