Yapay zekâ insanlığı sonu mu olacak?
Giriş06 Ekim 2017
Güncelleme10 Nisan 2023
NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nde her Çarşamba gerçekleştirilen hem akademisyen hem de hekimlerin katıldığı Multi Disipliner Bilimsel Eğitim Toplantısı'nın bu haftaki konuğu Psikiyatri Uzmanı Dr. Mahir Yeşildal'dı. Yeşildal'ın "Genom Teknolojisi, Nanoteknoloji ve Robotlar. Transhümanizm ve Post-Truth Kıskacında Geleceğin İnsanı" adlı sunumu büyük ilgiyle takip edildi.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın da katıldığı toplantıda, Mahir Yeşildal yapay zekânın günümüzde geldiği durumu ve gelecekte ulaşacağı boyutu keyifli bir sunumla dile getirdi.
Yapay zekâ gelişince başımıza neler gelebilir? Gelecekte bizleri neler bekliyor ve geleceğin insanı nasıl bir psikolojide olacak? Gibi sorulara cevap üretmeye çalışan Yeşildal, yapay zekâya sahip zeki makinelerin dünya insanlığının büyük bir başarısı olacağı gibi aynı zamanda dünyanın sonunu da getirebileceği konusuna dikkat çekti.
Yeşildal, sunumunda; Eksponansiyel bir büyüme ile insanlar arasındaki kuşak farkının azalacağını, Screenarger denilen ve sadece ekrana bakan bir kuşağın oluşacağını bunlarla birlikte Post-Truth kıskacında, doğruların ve hakikatlerin önemini yitirdiği bir geleceğin bizleri beklediğine değindi.
Gelecekte bizleri neler bekliyor?
Yapay zekânın uygulamalı olarak hayatın birçok alanında karşımıza çıkacağını vurgulayan Dr. Mahir Yeşildal, geleceğin fabrikalarında 1 işçi çalışacak, Moodies denilen programla yalan söyleyip söylemediğiniz kolaylıkla tespit edilecek, biyolojik şifreleme ile anahtar, kart ve şifre kavramları ortadan kalkacak, telekinetik askerler ve ordular olacak ve bunun gibi bir çok varsayımlarla aslında şu anda minimal düzeyde adımı atılmış üretimlerin gerçekleştirilmiş olacağız, dedi.
Yeşildal, yapay zeka ve geleceğin teknolojileri konusuna ilgi duyanlara, 1984, İnsanlık 2.0, Matrix, Transcendence gibi kitap ve filmleri önerdi.
- En son haberler
- “I. Tasarruf ve İsraf Sempozyumu” yapıldı26 Aralık 2024
- Medeniyet coğrafyamızın geleceği ile ilgili iş birliği buluşması26 Aralık 2024
- Chicago East-West Üniversitesi Rektörü Üsküdar’ı ziyaret etti26 Aralık 2024
- Simülasyon oturumunun birincisi Üsküdarlı Yeter Aydemir oldu…26 Aralık 2024
- Masa başı çalışanlarda risk daha fazla!26 Aralık 2024
- Amalgam dolgular değiştirilirken dikkat edilmeli!26 Aralık 2024
- Kötülükle mücadeleye kendimizden başlayacağız!25 Aralık 2024
- Dinin Medyatikleşmesi25 Aralık 2024
- Sosyal medyada şiddetin canlı yayınlanması nelere yol açıyor?25 Aralık 2024
- Küresel eşitsizlikler ve çözüm önerileri konuşuldu25 Aralık 2024