Sağlıkta Multidisiplin Şart
Helth EXPO Fuarı, CNR Fuar merkezinde düzenlenen törenle açıldı. 4 gün gezilebilecek fuarda sağlık çalışanları, teknoloji ve sağlık bilişiminin geldiği noktayı yakından görebilecek. Sağlık sektörünü teknolojiden bağımsız düşünmenin imkânsız olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da multidisipliner yaklaşımın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tarhan, Türkiyenin kapasitesine de dikkat çekti.
İstanbul CNR EXPO önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. İstanbul Health EXPO fuarı düzenlenen törenle açıldı.
10-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen medikal ürün, hastane donanımları, sağlık bilişim ve teknolojileri, laboratuvar sistemleri, evde bakım ürünleri ve sağlık turizmi fuarı, ilk ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Sağlık sektörünü, teknoloji ve sağlık bilişimiyle buluşturan fuarın açılış programına yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Farklı ülkelerin sağlık bakanı temsilcilerinin de bulunduğu fuarda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da yer aldı.
Sağlıktaki teknolojik çalışmaların, sektör çalışanlarıyla buluşturulmasında bu organizasyonların önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Türkiyenin konjonktürel olarak dünya ölçeğinde iyi bir yerde olduğunu ancak hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Bugün birçok Avrupa ülkesinde Türkçe dilini öğrenme gayretinde olan kişilerin olduğunu ifade eden Tarhan, teknoloji ile sağlık buluşmalarının gelişmişlik açısından çok önem taşıdığını kaydetti.
Konuşmasında multidisipliner yaklaşımın önemine dikkat çeken Tarhan, Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini, disiplinler arası işbirliğine ise ayrı bir önem verdiklerini söyledi.
Genelde ülkemizde sağlık alınandaki teknolojik gelişmeleri hekimlerimiz ilk etapta kabul etmeyip reddederler diyen Tarhan, bu yaklaşımdan biran önce vaz geçilmesi gerektiğini, günümüzde artık hastaların düşüncelerini okuyan teknolojilerin varlığından bahsedildiğini kaydetti.
Bazı tedavilerin uygulanabilmesi için Türkiyede teknolojik alt yapıların biran önce oluşturulması gerekliliğine vurgu yapan Tarhan, bu konuda aslında Türkiyenin kapasitesi olduğunu söyledi.
Düşünce gücüyle engelli arabasını yürüttü, düşünce gücüyle bilgisayarda oyun oynadı gibi haberleri hemen her gün basında görebildiklerini ifade eden Tarhan, bunların artık hayal olmaktan çıktığını, sağlığın bilimin menziline girdiğini belirtti. Teknolojik alt yapılar için bu buluşmaların şart olduğunu söylen Tarhan, şart olan diğer şeyin de Multidisipliner Yaklaşım olduğunu dile getirdi.
Çok sayıda yerli ve yabancı firmanın stantlarının bulunduğu fuarda Üsküdar Üniversitesi, NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi ve Haydi Tut Elimi Derneğinin stantları da ilk günden en çok ziyaret edilen yerler arasındaydı.
- En son haberler
- Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’tan PKK'nın silahları yakmasına ilişkin çarpıcı analiz!12 Temmuz 2025
- Üsküdar Üniversitesi ile LIMU arasında akademik iş birliği11 Temmuz 2025
- Model Birleşmiş Milletler konferansı Üsküdar’da gerçekleşti11 Temmuz 2025
- “Düşle Yaşa Konuş” projesi Üsküdar’da hayata geçirildi11 Temmuz 2025
- Beynin çalışma örüntüsü yapay zekayla birlikte değişiyor!11 Temmuz 2025
- Çalışma hayatının kodları yeniden yazılıyor!11 Temmuz 2025
- Üsküdar’dan Rusya’ya uzanan başarı…11 Temmuz 2025
- Yangın sahasında bir Üsküdarlı…11 Temmuz 2025
- Sanal gerçeklik gözlüğü ile yeme bozukluklarından bağımlılığa yenilikçi destek tedavisi mümkün…10 Temmuz 2025
- İstanbul, ruh sağlığı ve nörobilimin dünya yıldızlarını ağırladı!10 Temmuz 2025